Heikki onnistui löytämään pussillisen herkkutatteja, joita myös
onnistuttiin illan sapuskaan hukkaamaan. Samppanja oli laitettu
viilenemään jääkaappiin jo hyvissä ajoin aamulla.
Juomana oli Jacquessonin Cuvee 376, ja ruuat pyrittiin rakentamaan
tätä elegantiksi haukuttua juomaa tukemaan. Tässä onnistuttiinkin
varsin kohtuullisesti, eri annokset muuntelivat viiniä hienosti, eikä
se jäänyt yhdellekään ruualle jalkoihin. Viini maistettiin kuitenkin
ensin sinällään: Tuoksussa omenaa ja mineraalia, kohtalaisen voimakas
autolyysin paahtoleipä-aromi. Maku loistavan raikas ja omenainen,
mineraalinen ja hennon paahteinen. Pehmeät kuplat. Hieno raikas
samppis, vinatiksen 37 e on tästä pilkkahinta.
Herkuttelun aloitti perinteinen toast skagen katka- ja jokiravusta.
Simppeli alkuherkku, joka herätti nälän tulevan aterian edellä. Viini
toimi tässä hienosti. Majoneesinen rasvaisuus räjähti suusta, mutta
ravun maku jäi tuntumaan taustalle täydentäen hienosti viiniä
mineraalisuudella. Hieno yhdistelmä alkupalaksi!
pinnalle. Tämä ilmeisesti keitossa olleen etikan tuoman hapon vuoksi. Tässä
yhdistelmässä sampanja oli pehmeämpi ja kosiskelevampi, edelleen
kuitenkin varsin raikas. Kanttarellien pähkinäinen maku sopi hyvin
yhteen viinin paahtoleipäisyyden kanssa.
Varsinaiseksi pääruuaksi sitten Tatti-perunapaistosta salvialla
maustettuna, pensaspapuja sekä voissa paistettuja ahvenfileitä. Ruoka
oli sinänsä mahtavaa, mutta viinin kassa erityisen loistavaa.
Ahventen ja viinin yhteisenä nimittäjänä voinen aromi, runsasta
tattiperunapaistosta viini tasapainotti hapokkuudellaan ja lisäksi papujen mineraalisuus täydensi hyvin viinin aromimaailmaa. Sanalla sanoen, hyvää.
Lopuksi vielä vähän juustoja. Viinin todettiin toimivan hyvin pehmeän
nuoren brien kanssa, ei niinkään kypsemmille juustoille. Vanhan goudan kanssa yhdistelmä oli jopa hivenen epämiellyttävä. Avoid that.
Kotoisen juhla aterian päätteeksi ikääntyvä kellarinvartijakoira sai
oman osansa, sekoituksen kaikista ruuista pannujen ja kattiloiden
pohjalta. Syöntinopeudesta päätellen aromimaailmat toimivat hyvin
yhdessä. Samppanjan tuoksu ei häntä juuri miellyttänyt, isäntänsä
lasia nuuhkaisi ja nenäänsä nyrpisti.
Satokausi on nyt, iloitaan.
-Heikki-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti