Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 14.luukku:Miltei perinteinen glögi

Olemme tehneet omaa glögiämme jo useana vuonna. Sitä on mukava antaa ystäville lahjaksi ja nautiskella itse joulun alla. Reseptissä on pysyvät perusainekset ja joka vuosi vaihtuva twisti.

Tämän vuoden glögiin haettiin paahteisen pähkinäistä aromia hasselpähkinöistä:

Pullon hengen jouluglögi 2014:
1/2 l viinaa
10 kaardemumman siemenkotaa
2 kanelitankoa
15 neilikkaa
5 tähtianista
10 hasselpähkinää

Ainekset laitetaan viinapulloon likoamaan viikoksi. Tämän jälkeen glögijuuri on valmista. Juurta käytetään punaviinillä laimennettuna, ja sitä kannattaa makeuttaa muscavado-sokerilla oman maun mukaan. Haluttaessa hyvin täyteläistä glögiä voi punaviinistä osan korvata portviinillä. Sopiva sekoitussuhde juuresta ja viinistä on noin 1+ 4.

Nautitaan kohtuudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti