Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenterin luukku17: Lahjapullo budjetilla


Joulun pyhiin menee aina yllätävän paljon rahaa ja lahjoja saa ostaa perheenjäsenten lisäksi myös muille. Mitäs sitten viedä lahjaksi, jos ei halua tuhlata lahjapulloon montaa kymppiä? Ei hätää: Tässä kolme suosittelemaamme luottoviiniä alle 15 eurolla.

Kuohuviiniksi suosittelemme monessa kuohuviinitastingissa samppanjallekin pärjännyttä Lindrauer cuvee bruttia Uudesta-Seelannista. Viini on tehty perinteisellä samppanjamenetelmällä, ja rypäleet ovat samoja kuin tyypillisessä samppanjablendissä. Viinin aromimailmassa on aistittaivissa paahteisuutta, mineraalisuutta, sitruunaa ja aavistus hiivaisuutta. Viinissä on eloisat pienet kuplat ja suutuntuma on todella miellyttävä. Kerrassaan mainio suoritus hintaluokassaan, emmekä yhtään ihmettele miksi viiniä on kehuttu monessa arviossa. Ehdottomasti mainio lahjaviini, jonka kehtaa poksauttaa auki seurassa kuin seurassa uutena vuotena.

Valkoiseksi lahjaviiniksi suosittelemme aina luotettavaa Kung fu girl rieslingiä. Puolikuiva mineraalinen ja sitruksinen maku on omiaan joulun kalapöydälle ja ei kalpene yhtään vaikka uuden vuoden sushibuffetissakaan. Hauska etiketti herättää taatusti pöydässä keskustelua ja viini on myös monelle jo ennestään tuttu. Varma lahjapullo kuivahkon valkoviinin ystävälle.

Punaviiniksi lahjapakettiin suosittelemme Portugalin tejosta tulevaa Cabeça de toiro Reserva 2010. Rypäleinä ovat portugalin omat rypäleet touriga national ja castelão. Viinin tuoksu on paahteinen, voimakkaan marjaisa ja lämpimän mausteinen. Maku on täyteläinen, marjainen ja mausteikas. Tanniinit ovat miellyttävät ja viinin rakenne on tasapainoinen. Mainio viini jouluillan sinihomejuustojen kanssa tai nautiskeluun kirja kädessä. Hinta-laatusuhde on kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti