Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 5. joulukuuta 2014

joulukalenterin 5 luukku: lahjakirjat viinin ystävälle

Ensimmäisenä kirjasuosituksena tietysti klassikko, Hugh Johnsonin ja Jancis Robinsonin The World Atlas of Wine. Läpikäytynä tärkeimmät viinialueet hyvien karttojen avulla. Todellinen klassikko, toimii hyvin vasta viineistä kiinnostuneelle tai pidempään harrastaneelle.

Toisena suositus niille, jotka haluavat vinkkejä klassikkoviineistä: 1001 wines you must try before you die. Jos juot pullon viikossa, niin tästä riittää iloa pariksi vuosikymmeneksi.

Kolmas suositus menee Riesling-faneille. Tämän rypäleen erikoismies on Stuart Pigott, jonka kirja Best White Wine On Earth: The Riesling Story keskittyy tähän aromaattiseen valkoviiniin sen kaikissa eri muodoissa. Kirjassa käydään laajasti läpi myös uuden maailman riesling-alueita, mistä ainakin oma tietomme on hieman Eurooppaa hatarampaa.

Luomuviinien ystävällä taas tämä alan uranuurtajan, Isabelle Legeronin, teos Natural Wine: An introduction to organic and biodynamic wines made naturally on omiaan. Perustietoa luomuviineistä ja rypäleen ehdoilla tapahtuvasta viininvalmistuksesta. No additives.

Viimeisenä vielä suomalainen kirja ruuasta ja viinistä: Safkaa ja Vinkkua on jatkoa safkaa-sarjan kirjoille, ja tällä kertaa mukana on Arto koskelon täsmäviinivinkit loistavan simppeleille resepteille.

Tässä siis joitakin kirjavinkkejä, jos neliöpaketin valinta oli vielä avoinna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti