Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 19.luukku: Muutama jouluolut suositus

Vaikka suuria viinin ystäviä olemmekin niin kyllä huolella tehty olut maistuu meille aina silloin tällöin. Jouluna makujen kirjoon on ehkä helpompikin valita ruokajuomaksi olut viinin sijaan ja olemme mekin valinneet muutaman oluen joulun pyhille.

Maitokauppavahvuisista tänä vuonna meidän joulupöytään tiensä ovat löytäneet ainakin ihanan savuinen vaalea savuolut  Vakka-Suomen panimolta ja Malmgårdin jouluolut 2014, jossa maistuu mukavasti speltti ja tumma paahteisuus.

Alkon valikoimasta valitsimme ainakin tutun ja turvallisen Brewdogin Hoppy Christmasin, joka ei ole pettänyt kahtena edellisenä vuonnakaan niin miksi pettäisi nyt. Taattua Brewdog laatua humaloidun oluen ystäville. Nautiskeluun tai kalojen kanssa voisi pelittää mukavasti. Uutena tuttavuutena valitsimme yhdysvaltalaisen Widmer Brothersin Brr Seasonal Alen, kun halusimme jonkin jenkkivahvistuksen myös jouluoluisiin. Nautiskeluolut reilun jouluaterian jälkeen.
Viimeisenä suosituksena on belgialainen Liefmans Cuvee-Brut, jonka suosittelemme nauttimaan hieman lämmitettynä glögin tapaan. Me ihastuimme olueeseen muutama vuosi sitten jouluisella Berliinin reissulla ja onneksi saamme nauttia oluesta myös tänä jouluna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti