Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 12.luukku:Lahjapullosuositus keveämmän punaviinin ystävälle

Kevyemmille punaviineille löytyy aina paikkansa, ja etenkin kevättalvella auringon pilkistellessä ensi kertaa kaamostaivaalta alkaa aivo sanoa että pinotpinotpinot. Niinpä suosittelemmekin oivaa lahjapulloa henkilölle, jonka tietää tällaista arvostavan.

Louis Jadotin Pommard 2011 tulee nimensä mukaisesti Pommardin AC-alueelta Bourgognesta. Jadot on vanha viinintekijäsuku alueella. Viini on saanut kunnolliset 18 kuukautta ranskalaista tammikäsittelyä ja tämän jälkeen vielä pullokypsytystä.

Tuoksussa tuntuu puolukkaa, punaherukkaa. Aivan aavistus savuisuutta sekä seetripuuta. Lyijykynämäinen tammisuus on melko ilmeinen. Maku on puhtaan marjainen, kirpakan puolukkainen.Viini on pelkältään maistettuna melko puumainen, mutta tämä piirre häviää ruuan kanssa miltei täysin. Jälkimaku on melko pitkä, siinä on mineraalisuutta ja haipuvien happojen kirpeyttä yhdistettynä keskikeveisiin tanniineihin.

Hyvä vaihtoehto lahjaksi, jos tiedät saajan arvostavan klassista ranskalaista pinotia. Tämä kestää myös säilytystä varsin monta vuotta, joten ei ole haitaksi jos lahjan saaja omistaa viinikaapin/kellarin ja oon kärsivällinen luonteeltaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti