Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 11.luukku:Lahjapullo täyteläisen punaviinin ystävälle

Kuva:alko.fi

Jälleen seuraa vinkki joulun lahjapullosta. Tänään ehdotamme lahjaksi punaviiniä henkilölle, joka pitää isoista ja täyteläisistä punaviineistä.

Tällaisia viinejä tulee runsaasti eteläiseltä pallonpuoliskolta, niin tämäkin. Rypäleenä viinissä on Bordeaux:sta Argentiinaan emigroitunut malbec, joka uudessa kotimaassaan tuottaa täyteläisen luumuisia ja usein hilloisia punaviinejä. Lahjapulloehdotuksemme tulee Mendozan viileämmästä osasta, Ucon laaksosta Andien juurelta. 

Syvän purppurainen väri. Tuoksussa on etualalla savuisuus, perässä seuraa hillottua luumua ja suklaakirsikkaa. Lisäksi nenuun nousee nahkaisia, eläimellisiä aromeja sekä raikkaamman eukalyptuksinen alanuotti. Suussa viini on todellä täyteläinen ja iso. Argentiinalaiseksi malbeciksi tässä viinissä on varsin hyvä raikastava hapokkuus sekä mineraalisuutta, joka pitää jälkituntemuksenkin raikkaana. Tanniinit ovat suuret mutta pitkän tynnyrinnin pehmeäksi siloittamaat. Mielestämme hieno esitys argentiilanaisesta malbec-viinistä.''

Ja tämä viinihän on Trapichen Finca Suarez Lastra 2010, ja se löytyy alkon vakiovalikoimasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti