Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 2.luukku:Jouluviinit nettikaupasta

Joulukalenterin toisessa luukussa suosittelemme tekemään jouluviinitilauksen nettikaupasta. Jos alkon valikoima kyllästyttää, laajennusta valikoimaan löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta. Kun teet tilauksen vielä ennen itsenäisyyspäivää, niin tilauksen pitäisi ehtiä hienosti kotiovelle ennen aattoa.

Hyvä kotimainen viinikauppa netissä on viinitkotiin.com. Kun tilaat heiltä, niin saat valita haluatko viinit kotiovelle, lähipostiin vai yhdistätkö tilauksen tulevaisuuden tallinnan matkalle. He toimittavat tilaamasi viinit myös tallinnan satamaan, josta voit ne itse noutaa. Heidän valikoimastaan suosittelemme tutustumaan ainakin Kung fu girlistä Suomessa tutuksi tulleen Charles Smithin viineihin, espanjalaiseen Emilio Moron tuotantoon sekä kaupan varastosta poistuviin tuotteisiin, josta saattaa tehdä löytöjä.

Ulkomaisista viinikaupoista me käytämme eniten vinatista ja decantaloa. Vinatis on keskittynyt ranskalaisiin viineihin. Me tykkäämme erityisesti heidän punaviinivalikoimastaan, ja saat sieltä samalla esimerkiksi uuden vuoden samppanjat kilpailukykyiseen hintaan. Lisäksi kannattaa tutustua myös poistotuotteisiin ja hyödyntää mahdollisuutta ostaa 6 plo samaa viiniä kerralla edullisempaan hintaan. Tässä vielä muutamia muita vinkkejä Vinatiksen valikoimasta.

Decantalo on taas keskittynyt espanjan alueen viineihin. Valikoima heillä on loistava, mutta kuljetuskustannukset ovat hieman korkeahkot. Jos vain mahdollista, niin kannattaa tilata porukalla iso satsi viiniä postikulujen pienentämiseksi. Suosittelemme erityisesti meille rakkaiden Prioratin ja Montsantin alueen viinejä. Myös Bierzon ja Alicanten alueen punkut ovat hyvin edustettuina. Valikoimasta löydät tietenkin myös cavat uudeksi vuodeksi ja Riojan klassikkopunaiset. Tässä vielä muutamia muita vinkkejä ja kokemuksia Decantalon valikoimasta.

Superiore.de myy italiailaisia viinejä. Valikoimissa on viinejä kaikilta Italian viinialueilta, joukossa luonnollisesti paljon kiinnostavia tuttavuuksia. Voimme suositella ainakin Alto Adigen juurevia Lagrein-punaviinejä, Friulin Sauvignon Blanceja, Montefalcon omaleimaisia Sagrantinoja ja Sisiliasta Etna Rossoja. Viimeisimmästä etenkin Tenuta Della Terre Nere on aivan mahtava. Lisäksi luonnollisesti mahtava valikoima Toscanan ja Piemonten punkkuja.

Näistä sitten vain valitsemaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti