Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 24. tammikuuta 2013

Viikonlopun viini: La Creu Negra 2008

Viikonlopun viini on tällä kerralla (viimeaikojen Espanja-teemaa jatkaen...) Scala Dein DOCa Priorat. Viini aukeni, kun aurinko ensimmäisen kerran oli näkyvissä horisontin yläpuolella töistä päästessä perjantaina ja muistutti olemassaolollaan taannoisesta Prioratin vaelluksesta. Kyseinen vaellus oli HYVIN aurinkoinen (ja hikinen...).

Scala Dein viinitalolle päädyimme vahingossa. Luulimme varanneemme sieltä kierroksen, mutta osoittautui että kierros olikin cellers del scala dei:stä. Aivan eri asia. Scala dei on prioratin vanhimpia viinintuottajia, tilat ovat vanhassa luostarissa. Sen sijaan cellers on moderni viinitalo, joka muuten tuottaa muun muassa vain alkon valikoimissa olevan Nona Petit-viini. (joskin epäilemme, että tilallakin myytävä Iugiter on sama viini...)

Joka tapauksessa, maistelimme Scala dein viinit, ja niistä siis avattiin nyt La Creu Negra.

Loistava viini: Väri syvä purppura. Tuoksussa ennen kaikkea punaisia marjoja, hentoa yrttisyyttä. Mutta maku, se räjäytti paletin ainakn itselläni: Ensin tuntuu tuo voimakas punaisten marjojen pommitus. Sitä seuraa jännittävä yrttinen vaihe, jossa olin aistivinani jopa appelsiinin kuoren aromia. Tämän jälkeen tulee voimakkaan mineraalinen jälkimaku, joka muistuttaa taas Prioratin kivisistä poluista. Huikea viini. This Rocks.

Lyhyestä virsi kaunis. Jos eksytte prioratiin, käykää ehdottomasti Escala Deissä. Kylä sijaitsee upealla paikalla aivan Montsantin massiivin juurella. Hieno paikka, hienoja viinejä. Ostimme muuten mukaan myös edellä mainitun massiivin päällä kasvaneista rypäleistä tehdyn RAR-viinin, jota on tuotettu vain muutama sata pullollista. Mielenkiinnolla odotamme tuota korkealta massiivilta tulevaa viiniä, joka vielä on maistamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti