Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 3. tammikuuta 2013

Viikonlopun viini: Celler cal pla 2008

Vuoden 2013 ensimmäisenä viikonlopun viininä on ensimmäisestä decentalo-tilauksesta löytynyt varsin edullinen Celler cal plan crianza 2008. Viini tulee Prioratin alueelta Porrera-nimisestä kylästä, jonka läpi kävelimme syksyisellä Prioraton vaelluksella. Viinissä on käytetty sekoiteina Prioratin alueelle tyypillisesti edullisissa viineissä esiintyvä sekoitetta Cabernet Sauvignon, Carinera ja Garnacha Tinta. Vuosikerta 2008 on ollut amerikkalaisessa ja ranskalaisessa tammessa 12 kuukautta. Copatinto oli näköjään maistanut samasta viinistä vuosikertaa 2006 ja kertoo omassa maisteluraportissa hyvin Prioraton alueen viinituotannosta ja siitä, miksi Prioraton viinit ovat olleet kovassa hypessä viimevuosina.

Itse viini oli todella miellyttävä kokemus hurjaan 9.50 euron hintaan. Tuoksu oli varsin hedelmäinen, miellyttävän tamminen, lämpimän täyteläinen ja mukavan yrttinen. Maku vastasi tuoksun luomiin odotuksiin hyvin ollessaan tasapainoisen tanniininen, mausteinen ja karhunvatukkainen. Tammi maistui myös maussa, mutta ei ollut missään vaiheessa häiritsevä. Maku on pitkä ja kypsän marjainen, josta jää mukava maku pitkäksi aikaa suuhun. Viinissä on kertakaikkiaan hintaisekseen mahtava tuoksu ja tasapainoinen rakenne ja jo nyt harmittaa, että ei tilattu toista pulloa. Loisto-ostos kerrassaan ja kannattaa ehdottamasti tutustua tilan viineihin, jos mahdollisuus tulee.

Decantalon tilaus tuli joulukiireistä johtuen perille reilussa parissa viikossa ja ainoastaan yhdessä viinissä vuosikerta oli vaihtunut toiseen ja tällöinkin neuvottelu käytiin hyvässä hengessä asiakaspalvelun kanssa. Viinit saapui ovelle ehjinä ja hyvin pakattuina ja pakkasista huolimatta viinit olivat säästyneet jäätymiseltä. Kertakaikkiaan positiivinen kokemus ja nyt houkuttelee tehdä jo toinen tilaus, kun 2/18 pulloa on jo korkattu. Ehkä jaksamme odottaa kevääseen niin Espanjan valkkareilla on hyvä aloittaa kesä 2013:sta odottelu.

-Katri- 


3 kommenttia:

  1. Salud! Aika harvoin tämän hintaluokan Prioraton viineissä törmää samanlaiseen hinta-laatusuhteeseen. Kannattaa maistaa muitakin Celler Cal Plan viinejä, varsin mielenkiintoista kamaa!

    VastaaPoista
  2. Prioratin viineillä on tosiaan melko kallis maine. Vaellusreissulta löytyi kuitenkin muitakin hyvän hinta-laatusuhteen omaavia tuotteita. Jos prioratot kiinnostavat, niin kannattaa tutustua myös Buil & Gine -nimisen tuottajan viineihin. Näitä on saatavilla ainakin vinexus-nettikaupasta. Testasimme reissulla muutaman tämä tuottajan viinin, ja olivat kiintoisia. Ehkä hieman kulmikkaampia kuin Cal Pla, mutta kannattaa testata. Varsin robusteja prioratoja.

    VastaaPoista
  3. Vielä yksi cal plan viini eli 100 % carinera La Carenyeta de cal pla 2010 on maistamatta tilauksen viineistä. Varmasti pistämme nimen mieleen ja taidamme tilata tilan viinejä toisenkin kerran.

    VastaaPoista