Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 22. tammikuuta 2013

Viikon valinta: Planeta chardonnay 2010

Tämän viikon valinta on viini-ruoka makupari. Planeta chardonnay 2010 on Sisiliasta tuleva valkoviini, joka on kerännyt kehuja eri lähteistä kiitettävän määrän. Planetan tilan omistavat Sisiliassa 3 sisarusta, tila on perustettu vuonna 1995 ja sillä on 5 eri viinitarhaa ympäri Sisiliaa. Viinin rypäleet ovat kasvaneet kahdella tarhalla Argigenton provinsissa Lounais-Sisiliassa.

Viinin väri oli syvänkeltainen. Tuoksu on intensiivisen tamminen ja siitä löytyy myös kypsää trooppista hedelmää yhdistettynä miellyttävään greipin tai sitruunan tuoksuun. Maku mukailee hyvin tuoksua ja tammi ei nouse pääosaan vaan tasapainottaa hienosti viinin kuivaa ja hapokasta makua. Maku on pitkä ja jälkimaussa nousee esiin jopa savuisuus ja mineraalisuus. Todella tyylikäs viini Sisiliasta, tällä on potentiaalia toimia monen ruuan kanssa. 6 hengen seurueemme yllättyi positiivisesti 19.90 euroa maksavasta viinistä. Jopa Chardonnay- viinejä yleensä karttava seurueen jäsen sanoi, että kerrankin hän sai maistaa loistavan makuista chardonnay-viiniä.

Me yhdistimme viinille annoksen, jossa oli paahdettua nieriää, valkopapupyreetä, pekoni-ruusukaalipaistosta ja pinjansiemenillä maustettua yrttiöljyä. Annoksen vahvat maut yhdistettynä tähän loistavaan viinin toimivat todella hyvin. Viinin tammisuus ja hapokkuus taittoivat hyvin paahdetun nieriän ja valkopapupyreen voimakkaita makuja ja viini nosti annoksen hienosti toiselle tasolle. Nyt voi kyllä sanoa, että säkällä onnistuimme löytämään toimivan viini-ruokaparin, jossa kumpikin sai loistaa ja samalla myös täydentää toisiaan.

-Katri-

2 kommenttia:

  1. Fantastinen viini! Aivan erilainen kuin 2008, ei niin hedelmäinen mutta tyylikäs ja tasapainoinen.

    Kiitos taas erinomaisesta postauksesta! Ruokaosio on hieno.

    VastaaPoista
  2. Todellakin hieno viini, joka yllätti todella positiivisesti. En olisi varmaan ikinä ostanut, jossei blogeissa ja lehdissä olisi kehuttu.

    Kiva kuulla, että ruokaosio miellyttää, koska niitä on tulossa lisää. Ruoka- ja viinisuosituksia on kiva tehdä, koska silloin saa yhdistää luovan kokkailun viinin juontiin.Luvassa on ainakin ohjeet ja meidän viinisuositukset 4-ruokalajin italialaiseen menuun.

    VastaaPoista