Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 10. tammikuuta 2013

Viikonlopun viini: La Garnacha Salvaje de Moncayo 2011

La Garnacha Salvaje del Moncayo 2011 on tämän viikon viikonlopun viini. Viini on Alkon tämän syksyn uutuusviinejä ja maksoi ennen vuodenvaihetta 9.90 €. Olemme tilanneet viiniä myös yhden pullollisen decantalosta ja siellä viini maksoi 6.50 €. Viini tulee Navarrasta Ribera de Quilesin viinialueelta Vintaen tuottamana. Vintae on viiniliikkeiden yhtymä, joka on perustettu vuonna 2000. Yhtymä tekee viiniä 5 eri espanjan alueella. Viinin rypäleet on poimittu tarhalta, joiden viiniköynnösten keski-ikä on yli 55-vuotta. Viini on 100% Garnacha ja vintaen nuori viinintekijä Raul Acha on ottanut tehtäväkseen pelastaa/toimia unohdetun Garnacha-rypäleen lähettiläänä. Viini on osa Espanjanlaista projektia, jossa yritetään pelastaa unohdetut Garnacha-köynnökset ympäri Espanjaa.

Viini on väriltään tumman purppura ja tuoksusta löytyy punaisia marjoja, kuten metsänmarjoja, mausteisuutta ja aavistus lakritsaa. Maku on keskitäyteläinen, aavistuksen tanniininen heti avaamisen jälkeen, mausteinen, maanläheinen ja punaisia marjoja on aistittavissa myös mausta. Jälkimaku oli pitkähkö ja silloin maussa korostui maanläheisyys ja lakritsi. Viinissä on meidän mielestä hyvä hinta-laatusuhde, koska viini on hyvin tehty ja tuo vahvasti esiin Garnachan mielenkiintoista makua. Viini parani, kun sai olla lasissa, joten suositttelemme dekantoimaan viinin ennen tarjoilua. Sopii sekä seurusteluun että ruuan kanssa. Me kokeilimme viiniä manchegon kanssa ja toimi todella hyvin. Myös voimakkaat pastat ja muut kovat juustot toimisivat varmasti tämän viinin kanssa.Voisin varmasti ostaa viiniä toistekin ja pullo on itsessään jo niin kaunis, että sen voisi hyvin antaa lahjaksi.

-katri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti