Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 15. tammikuuta 2013

Viikon valinta: Rotari rose 2008

Viikon valinta on tällä kerralla italialainen kuohuviini Rotari rose 2008. Viini tulee pohjois-italiasta yhdeltä meidän lempialueistamme Alto-Adigesta, josta olemme ennenkin löytäneet todella mielenkiintoisia viinejä. Näissä kaikissa on ollut hyvä hinta-laatusuhde. Myöskään Rotari rose ei petä. Viini on tehty 75% Pinot Noirista ja siihen on lisätty 25 % Chardonnayta. Viini maksaa Alkossa 13.50 € ja tarjoaa kyllä hinnalleen mukavasti vastinetta. Me tarjosimme viiniä alkumaljana ystäville järjestetyssä 4-ruokalajin italialaisella illallisella, mutta viini toimisi myös hyvin italialaisten antipastojen kanssa.

Viinin väri on haalean persikkaan taittava ja kuplat ovat kohtuullisen pienet ja mukavasti kuplivat. Tuoksu on pehmeän hapokas ja metsämarjainen. Maku on kuiva, hapokas, vadelman ja puolukan makuinen. Viinin mousse on mukava ja viini jättää suuhun miellyttävän maun. Hieno viini hyvällä hinta-laatusuhteella. Tarjoa hyvin viilennettynä ystäville joko alkumaljana tai kevyiden alkupalojen kanssa.

-Katri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti