Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 9. kesäkuuta 2015

Bassermann-Jordan Deidesheimer Leinhöhle Kabinett Feinherb 2012

Kuva:Vinexus.de
Tilasimme taannoin vinexukselta laatikollisen rieslingejä ympäri maailmaa. Laatikon täyttämiseksi otimme mukaan viisi Bassermann-Jordanin Rieslingiä eri Pfalzin tarhoilta. Ensimmäisenä näistä avattiin tämä Deidesheimer Leinhöhle. Pfalzin alueen maaperän sanotaan olevan siinä mielessä neutraali, että se tuottaa rieslingiä mahdollimman puhtaasti rypäleen ominaisuuksia ilmentävässä muodossa. Tämä oli ainakin selvästi rieslingisen rapsakka tapaus.

Kirkasväri, joka vihertävän ja sitruunankeltaisen välimaastossa. Tuoksussa on sitrusta, hyvin vihreää omenaa, vaaleaa kukkaisuutta ja greippistä kirpeyttä. Kokonaisuutena tuoksu on hedelmäinen, petrolisuutta ei ole aistittavissa. Makuprofiilia määrittää greippinen hapokkuus, jota vielä voimistaa aavistus hiilihappoa. Nämä yhdessä ovat varsin säväyttävä fyysinen makukokemus. Aromeina makupaletilla tuntuvat greippi ja sitrus kuten tuoksussakin. 'Mineraalisuutta' on aavistus aistittavissa, mutta kokonaisuus on hyvin hedelmävoittoinen. Viinissä on jäännössokeria noin 18 g, mikä ei kuitenkaan maistu lainkaan viinin ollessa hyvin viileää. Hieman lämmettyään viini alkaa antaa enemmän makeitakin nuotteja. 

Tämä on edullinen, alle 10 euron viini ja hintaansa nähden erittäin miellyttävä. Hyvä happo, pieni hiilidioksidin tuoma spriz ja lievä makeus tekevät tästä erittäin hyvän yhdistettävän mausteisille, hapokkaille aasialaisille ruuille. Ensimmäisenä mieleen tulevat kookosmaitoa ja limettiä sisältävät, makean hapokkaat thaimaalaiset tai vietnamilaiset curryt. 

Suosittelemme kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti