Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesän eka piknikSuomen kesä on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, joten avasimme tyttöjen kesken piknik-kauden heti, kun se oli lämpötilan puolesta mahdollista. Vietin viikko sitten keskiviikko-illan Tampereen Sorsapuistossa parhaiden ystävieni ja heidän lastensa seurassa:  Aikaa kolmen ihanan naisen kanssa, jotka ovat olleet viimeiset 15 vuotta läsnä elämäni huippuhetkinä ja pahimpina päivinä. He, joiden kanssa olen istunut liikaa kahviloissa lukiovuosina, parantanut maailmaa kotikaupunkimme baareissa ja viettänyt fat campeja maailman kylillä. He, joiden kanssa olen saanut jakaa äitiyden riemut ja kauhut kolmen ihanan pienen miehen ja yhden pienen neidin kanssa. Ilman heitä minun elämäni olisi paljon tylsempää. Kolme parasta naista äitini lisäksi tässä maailmassa. He, joita onneksi saan kutsua ystäväkseni.

Tällä kertaa ruokapuoli oli pääosassa, koska mukana oli 4 alle kolmevuotiasta lasta. Järjestämme usein ystävien kanssa illanistujaiset niin, että jokainen tuo jotakin tarjottavaa yhteisesti nautiskeltavaksi. Tällä kertaa työkiireiden takia piknikin melkein kaikki eväät oli haettu nopeasti kaupan salaattitiskiltä, mutta oli mukana sentään itse tehtyjä rocky road-suklaita.

Koska näemme kiireiden takia aika harvakseltaan ystävieni kanssa, kävin nopeasti töiden jälkeen hakemassa pullon kuohuvaa lähialkon kylmäkaapista. Näiden naisten kanssa aina on aihetta yhteen lasilliseen. Mukaan tarttui Araldica Brachetto d'Acqui dolce (11.99 €), kun kylmässä oli kapeahko valikoima kuohareita. Lisäpisteitä Alko sai, kun heillä oli viineille tarkoitettuja kylmäkalleja pakkasessa valmiina. Sain kuljettua viinin näin ollen helposti kylmänä paikan päälle.Tiesin myös, että ystäväni ovat makeahkon kuohuviinin ystäviä, joten valinta oli sillä hyvin selvä.

Viini on Brachetto-rypäleestä Charmat-menetelmällä tehty makea kuohuviini, jossa jäännössokeria on 85g/l. Viinin tuoksu oli makean vadelmainen, rusinainen ja aavistuksen ruusuinen. Maku oli ´yllättäen´makean marjainen, vadelmainen, mansikkainen, rusinainen ja aavistuksen ruusuinen. Vaikka viini oli kiistatta makea, ei se ollut missään vaiheessa äitelä: rakenne oli hyvin tasapainossa ja happoja riitti taittamaan jäännössokeria. Kuohu oli runsas ja kuohkea, mutta kohtuullisen lyhyt. Nauti ehdottomasti jääkylmänä. Ei maailman mielenkiintoisin makea kuohuviini, mutta loistava hinta-laatusuhde jopa alko. Ehdottomasti hyvä viini  tyttöjen kesäisille piknikeille, kun tarjolla on  lajitelma makeita herkkuja ja mansikoita. Meidän tapauksessamme viinistä pitivät kaikki 4 maistajaa, joka on hyvä saavutus viinien suhteen aavistuksen nirsossa kaveriporukassani.

Kesä+piknik+hyvä seura on täydellinen kombo, joka pelasti keskiviikon ehdottomasti plussan puolelle. Vaikka piknikille lähtiessä väsytti, niin kotiin piknikiltä palasivat tyytyväiset äiti ja tytär. Mainio konsepti, jota tulemme taatusti jatkamaa kesän aikana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti