Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 22. kesäkuuta 2015

Suositukset kirjasta ja viinisivustosta.

Jos viinimaailman taloudellinen raadollisuus kiinnostaa, kannattaa tutustua Mike Vesethin kirjaan Wine Wars. Teos kuvaa hyvin viinimarkkinoiden ilmiöitä: Kansainvälisiä jättiyrityksiä, tietyille kuluttajasegmenteille suunnattuja design-viinejä, alahyllyn bulkkituotteita ja näiden vastavoimana toimivaa viinin paikallisuutta ja tunteisiin vetoavaa terroirist-suuntausta.

Kirja antaa melko hyvän käsityksen siitä, millaisia trendejä viinimarkkinoilla on tällä hetkellä meneillään. Tämän perusteella maalaillaan myös mahdollisia tulevaisuuden visioita. Suurten firmojen kehittämät kuluttajaprofiilit olivat myös varsin mielenkiintoista luettavaa, aivan selvästi myös Alko on saanut nämä käsiinsä.

Toinen hiljattain löytämäni mielenkiintoinen tietolähde on American Sommeliers Guildin sivusto, josta löytyy kiinnostavia blogitekstejä, videoita ja itselleni kaikkein käyttökelpoisimpiä podcast-nauhoituksia. Aihevalikoima on laaja, ja blogin kirjoittajat ja podcasteissa haastatellut henkilöt ovat todella asiaa tuntevia. Suosittelemme tutustumaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti