Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 3. huhtikuuta 2015

Itävallan Pinot Noir

Kuva:alko.fi
Itävallasta tulevat ensisijaisesti mieleen grüner, riesling ja blaufränkish. Maassa on kuitenkin viljelty pinot noiria vuosisatojen ajan, sen toivat maahan samat sistersiläiset munkit jotka viljelivät sitä menestyksekkäästi Burgundissa. Ilmasto on alppimaassa pinotin kannalta arvaamaton, mutta lämpimämmillä alueilla kuten kaakon Burgenlandissa se tuottaa melko voimakkaitakin viinejä.

Heinrichin tila tuottaa viiniä juuri Burgenlandissa. Tämän viinin rypäleet ovat kasvaneet Nuesiedl-järven rannalla, mikäli tulkitsen oikein saksankielistä factsheetiä. Heidän Dorflagen Pinot Noirinsa vuosikerta on hiljattain tullut A-valikoimaan ja sitä maisteltiin:

Tuoksussa on vihreyttä melko reippaasti, toisaalta myös pinottista karpaloa, syksyisen kostean metsänpohjan tuntua sekä kuivaa mausteisuutta. Maku on korkeintaan keskitäyteläinen. Melko terävä hapokkuus. Vihreät vegetaaliaromit ja mausteisuus korostuvat suussa.tanniinit ovat melko kevyet.

Viini vastaa melko hyvin sitä kuvaa joka allekirjoittaneella on  itävallan pinoteista: Terävä happo, raikkaat marjat ja usein vihreitä aromeja. Jos tyyli on uusi, tämä on hyvä vaihtoehto tutustumiseen. Hintaa kuitenkin löytyy alkon tyyliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti