Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 23. huhtikuuta 2015

Parsaa ja sauvingon blancia vapun juhlapöytään


Tänä vuonna vappu osuu sopivasti perjantaille ja useimmilla meistä on pitkä viikonloppu tiedossa. Mainiosti aikaa siis kokkailla kaikessa rauhassa ja juoda hyvää viiniä ystävien seurassa. Me rakastamme parsaa, mutta emme juuri välitä etenkään uudessa maailmassa Sauvignon Blancista tehdyistä viineistä, vaikka yhdistelmä klassikko onkin. Saimme maahantuojalta näytteeksi muutaman SB:n Uudesta-Seelannista, ja pakkohan se oli kokeilla klassikkoyhdistelmää jälleen kerran. 

Tällä kertaa viininä oli Vicarage lane Bubbly Sauvignon Blanc 2014, joka löytyy alkon tilausvalikoimasta. Viinitilan omistavan pariskunnan toinen osapuoli on suomalainen Satu Lappalainen, ja tila sijaitsee Uuden-Seelannin Eteläsaarella. 

Kuohuviini on tehty tankkikäymismenetelmällä tilan palkituista Sauvingon Blanc-viineistä. Viinin tuoksu on täynnä mustaherukkaa, tomaattia ja vastaleikattua ruohoa. Maku on kuivahko, hapokkaan mineraalinen, mustaherukka tulee vahvasti esille jälkimaussa. Herukkaisuus ja etenkin tomaatinlehtinen vihreys olivat kuitenkin paremmin kurissa kuin keskiverrossa alkon valikoiman NZ-SB:ssä. Kuplat olivat pienet ja kohtuullisen kestävät. Positiivinen kokemus, joka pelasi mainiosti ruuan kanssa yhteen.  Kohtuuhintainen kesäinen aperatiivijuoma, joka toimii taatusti myös kevyen salaattibuffetin kanssa. 

Viinin kanssa tarjosimme annoksen johon kuului vihreää parsaa, lohta ja uppomuna. Käärimme kuoritut vihreät parsat ohueksi leikatun lohen sisään ja raastoimme päälle hieman parmesania. Lisäksi ripottelimme päälle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahdoimme parsoja grillivastuksen alla n.8 minuuttia ja nautimme uppomunan kanssa. Uppomunan valmistuksen voit katsoa vaikka viime vuotisesta pääsiäismenusta

Helppo ja yksinkertainen annos hyvistä raaka-aineista toimii aina. Voit kääriä parsat myös kylmäsavu- tai graavilohisiivun sisään. Jos haluat, niin voit esivalmistella parsat jo ennen vieraiden tuloa ja paahtaa parsat juuri ennen tarjoilua. 

Viini tosiaan löytyy ainakin alkon tilausvalikoimasta eli, jos haluat nauttia juomaa vappuna niin tee tilaus alkon nettisivuilla pikemmiten. 


2 kommenttia:

  1. Vigaragesta bubble versio, kiinnostavaa! Vigaragen perusversio oli jossain vaiheessa meillä suosiossa mutta sitten vuosikerta vaihtui ja eikä siinä ollutkaan enää tasapainoa. - Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bubbly oli kyllä positiivinen yllätys ja hinta ei ollut paha. Ainut miinus tulee siitä, että pitää tilata tilausvalikoimasta. Kannattaa ehdottomasti testata, jos piditte perusversiostakin aiemmin.

      Poista