Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 13. huhtikuuta 2015

Loma, mikä ihana tekosyy lähteä räntää pakoon Bergamoon, Italiaan.

Vietimme pääsiäisen pyhät ja muutaman arkipäivän niiden jälkeen Italiassa Bergamossa. Valitsimme kohteen sen perusteella, että Ryanair lentää suoraan sinne Tampereelta. Koska kyseessä oli perheen pienimmän ensimmäinen lentomatka, emme halunneet lentää minnekään kovin kauas. 3 tuntia melkein kotiovelta halpaan hintaan sinetöi lomapäätöksen helposti. Olimme aikaisemmin vierailleet Italiassa Como-järvellä viitisen vuotta sitten, mutta Bergamo ei ollut meille tuttu.

Vuokrasimme asunnon uuden kaupungin 3 minuutin kävelymatkan päästä pääkadusta. Kämppä oli loistava valinta seurueellemme, johon kuului kolmen aikuisen lisäksi yksi 1.5-vuotias pikkuneiti. Olemme ennenkin vuokranneet asunnon hotellin sijaan, ja lapsen kanssa asunnon vuokraus oli todella kätevää. Aamu-ja iltapalat sai tehdä kämpillä ja lapsella oli tilaa touhottaa melkein 100 neliöisessä asunnossa. Lisäksi tälläkin kertaa kämpän vuokraaminen oli halvempaa kuin hotellissa olo, joten suosimme vaihtoehtoa jatkossakin.

Koska lensimme bergamoon pitkänäperjantaina, vietimme pääsiäisen pyhät Bergamossa ja lähialuiella. Vanhassa kaupungissa Citta Altassa vierailimme loman aikana melkein joka päivä, koska autottoman keskustan vanhoilla kujilla oli mukava haahuilla lapsenkin kanssa. Lisäksi kaupungin mielenkiintoisimmat kaupat ja ravintolat löytyivät vanhasta kaupungista upeiden maisemien kera.

Yhtenä iltapäivänä ajalimme tutustumaan San pellegrinon veden alkulähteille pieneen vuoristokylään, jonka kujilla sai helposti kulumaan muutaman tunnin. Erityisesti kaupungin kuuluisat kylpylät ovat kuulemma testaamisen arvoisia, mutta harmiksemme kylpylät olivat kiinni pääsiäissunnuntaina.

Auringon ja lämmön vihdoin saapuessa myös Pohjois-Italiaan otimme suunnaksi Iseo-järven, joka on vähiten tunnetuin Pohjois-Italian järvistä. Paikallisilla on tapana käydä pääsiäismaanantaina piknikillä vuorilla ja me otimme myös neuvosta vaarin. Bergamosta ajaa Iseolle vajaassa tunnissa moottoritietä pitkin. Järven itärannalla kulkee vanha roomalainen tie, jota vaellusreitit noudattavat.

Me löysimme ensimmäisenä päivänä helposti reitille ja kävelimme muutaman tunnin aikana upeiden maisemien ympäröivänä kohtuullisen helppoa reittiä vajaat 10 kilometriä. Toisella kerralla eksyimme reitiltä ensimmäisen mutkan jälkeen ja nousimme vajaassa tunnissa 400 metriä ylös vuoristoon ja tulimme sitten myös samaa reittiä alas, kun roomalainen tie ei todellakaan kulkenut niin korkealla. Nousun rankkuudesta huolimatta maisemien takia kannatti kiivetä hieman vaikeatakin reittiä. Onneksi olut oli alhaalla kahvilassa kylmää ja mukaan pakatut eväät hyviä.

Alunperin tarkoituksena oli vierailla myös Venetsiassa tai Venetossa, mutta yleinen hengailu Bergamossa vei voiton alkuperäisiltä suunnitelmilta. Onneksi vei, koska lomalla tuli kerrankin levättyä.

2 kommenttia:

 1. Voisitko suositella tuota Bergamosta vuokrattua asuntoa? Mikä ja mistä löytyy tiedot? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Kämppä oli vuokrattu Airbnb:n kautta ja voimme kyllä suositella sitä. Tässä linkki kämppään https://abnb.me/f986m5y47L

   Poista