Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 28. huhtikuuta 2015

Vapun kuohuvat suosituksetPerinteiseen tapaan tarjoilemme joitakin suosituskuohuvia vapuksi. Tällä kertaa trion muodostavat Italia, Ranska ja Espanja.

Aloitetaan italialaisesta: Olimme siis juuri Pohjoisessa Italiassa Lombardiassa, josta tulee paikallinen samppanjan vastine Franciacorta. Alkon valikoimasta löytyy suuren tuottajan, Bellavistan Cuvee-Franciacorta. Maistelimme tätä useaan otteeseen aperetiivina paikan päällä, ja se toimi juuri tällaisena raikkaana maljajuomana oivallisesti: Hieman samppanjaa runsaampi päärynäinen hedelmäisyys, maltillisesti hiivasakkojen tuomaa paahteisuutta ja raikas mineraalisuus luovat tasapainoisen tuntuman. Hintaahan tällä toki on, mutta laatukin vastaa täysin hedelmäisemmän pään samppista.

Espanjasta suosittelemme jälleen Gramonan Imperial Gran Reserva Brutia, joka on varsin elegantti, paahteinen cava joka sopii oivallisesti myös vappusyömisten seuraksi. Tästä löytyy paahteisuutta, joka tulkee melko runsasta ja täyteläistä hedelmäisyyttä. Hintaa on tälläkin kolmisen kymppiä, mutta kyseessä on laatucava josta tuon sietää maksaa.

(Bonussuositus: erikoisvalikoimassa on juuri nyt samaan hintaan Recaredon Gran Reserva Brut Nature 2008. Jos joku sattuu sopivasti arkadiaan, niin suosittelemme kyllä hyvin lämpimästi investointia. Recaredo on cavatuottajana aivan omissa sfääreissään.)

Ranskasta suosittelemme yllättäen Alsacen Crémantia. Willm Rose Brut on puhdas pinot noir, jonka aromimaailma on karpaloinen, puolukkainen sitruksisen hapokas. Jos kaipaat vappuusi jotakin punaista, niin tämä on valintasi!

Muista myös katsoa vinkit viime vuoden vappupostauksesta kuohuviinitastingin järjestämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti