Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vinkkejä Bergamon kaupunkiin

Jotain suomalaisessa hinnoittelussa on pielessä, jos Italiaan asti lentää Tampereelta parhaimpien tarjousten aikaan halvemmalla kuin junalla Helsinkiin, puhumattakaan lapinlomasta. Miksi siis lähteä kotimaan lomalle, jos mailmallekin pääsee samaan hintaan. Tampereella, Helsingissä ja Turussa olisi yhteensä monta kymmentä hyvää ravintolaa, jossa olisi mukava vierailla. Harmin paikka vain, että Suomessa verotuksen ja muiden sivukulujen takia ravintolassa syönti on niin pirun kallista.

Kaikille pirkanmaalaisille voimme lämpimästi suositella Bergamoa ja sen ympäristöä, jos pitää hyvästä ruuasta ja viinistä. Itse kaupungissa on ainakin muutama varsin mielenkiintoinen ravintola, tuhkatiheässä kahviloita ja aperetiivipaikkoja, runsaasti mahtavia herkkukauppoja ja kauniita vanhoja rakennuksia. Franciacortan viinialueelle on autolla puolen tunnin ajomatka.

Kaupungista vinkkeinä voisimme heittä vaikkapa alakaupungin viinibaari M1lle:n, josta saa muun muassa Dom Perignonia laseittain. Yläkaupungissa oli loistava viinikellari-ravintola Cocci, joka on toiminut samalla paikalla vuodesta 1848. Loistavia vinkkuja edullisesti, ja viinikaupan viinit olivat nautittavissa ravintolassa 8 e korkkausmaksua vastaan. Sapuska oli myös oivaa.

Yläkaupunkiin vievän funicolaren yläasemalta lähtevän kadun varressa oli herkkukauppoja joka lähtöön: Juustoja, leikkeleitä, artesaanileipää, leivoksia, suklaata, säilykkeitä...

Näköalojen takia kannattaa kiivetä vielä seuraavalle kukkulalle San Viglioon, josta on upeat näköalat alapuolelle Bergamon vanhaan kaupunkiin. Luonnosta pitäville vinkkinä, että San Viglion takaa alkaa Colli Bergamascan luonnonpuisto, jossa kulkee helppokulkuisia reittejä kauniissa lehtomaisessa, purojen halkomassa lehtimetsässä.

Ja majoitukseksi suosittelemme Airbnb:tä, saimme viikoksi suuren kolmion aivan keskustasta 800 eurolla. Tänne olisi mahtunut hyvin 6 henkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti