Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Vuoden viini 2015: Durius tempranillo 2011

Kuva:alko.fi
Vuoden viinit valitse muutama viikko vuoden 2015 viiniksi Durius Tempranillo 2011. Olimme kyllä pistäneet viinin alkossa merkille, mutta viimeinen sysäys maisteluun oli palkintojen kahmiminen eri viini kilpailusta.

Katri kävi hakemassa pullon kotiin lähialkosta ja tarjosi viiniä sokkona Heikille. Annetaan miehen itse kertoa maistuiko viini.

Tuoksu on kirsikkainen ja hieman mansikkanuottisenkin marjaisa. Siinä tuntuu myös makea, tammikypsytyksen tuoma mausteisuus. Tuoksu ei ole järjettömän moniulotteinen, mutta toisaalta se on miellyttävän raikas. Maun perusteella arvelin ensin viinin olevan garnacha-blendi, koska siinä on melko hyväkin hapokkuus. Marjaisuus toimii tämänkin vuoksi oivallisesti tehden kokonaisuudesta miellyttävän freesin. Loppupuolella reippaanlainen tanniinisuus iskee kuitenkin kehiin, ja se tuo suutuntumaan pituutta ja särmää.

Viini ei siis ole moniulotteisuudessaan Espanjan terävintä kärkeä, mutta edulliseksi viiniksi se on tehty tasapainoiseksi. Halvat tempranillot tuppaavat olemaan hapokkuudeltaan melko fletkuja tapauksia, ja juuri tässä Durius mielestäni erottuu edukseen: Freesi viini, jossa tempranillon aromimaailma tarjoillaan rapsakassa paketissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti