Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 27. helmikuuta 2015

Rivetto Langhe Nebbiolo 2011

Kuva:wine-searcher.com
Viime lauantaina viinikaappia tonkiessamme törmäsimme laivalta tuliaisina tuottuun Rivetton suvun nebbioloon Langhen alueelta. Halusimme viiniä joka pärjäisi sekä sienille että karitsan kareelle, plussaa tulisi, jos toimisi vielä munakoisonkin makuparina. Varsin nappivalinta oli viini hintaansa nähden (13.90€/tallink silja), koska odotukset eivät olleet kovin korkealla. Viini kuitenkin yllätti todella positiivisesti ja oli jokaisen euron arvoinen, ehkä jopa ylikin.

Viinin väri oli haaleakon tiilenpunainen, jopa hieman läpinäkyvä. Tuoksu oli taattua nebbioloa: punaisia marjoja, orvokkia, ruusua, hieman tallintakusta ja nahkaisuutta. Maku oli pehmeähkön tanniininen, punaisten marjojen kuten puolukan ja punaherukan sävyttämä. Maussa oli myös aavistus  tuoksussakin hyvin esille tullutta mausteisuutta. Mielestämme viinin tanniinirakenne oli hyvässä tasapainossa ja kepeähkö makumaailma toimi erinomaisesti ruokien kanssa.

Sienitortellinien kanssa viinin hyvä rakenne taittoi mukavasti tortelliinien raskautta ja sienten umamimaku täydensi hyvin viinin kukkaista makumaailmaa.
Paahdetun munakoisosalaatin kanssa viini toimi kohtalaisesti, mutta ei kuitenkaan peittänyt täysin salaatin raikasta makumaailmaa.
Mediumiksi kypsennetyn karitsankareen ja sitruunalla ja salvialla maustetun mascarponekastikkeen kanssa viini oli nappivalinta. Viinin tanniinit taittuivat hienosti lihan kanssa ja mascarponekastike nosti viinistä esiin hyvin happoja ja rakennetta.

Kerrassaan mainio ja monikäyttöinen yleisviini Italialaisten viinien ystäville. Ei ehkä kaikkein monimutkaisin nebbiolo-viini, mutta arkikäyttöön loistava. Hinta-laatusuhde oli todellakin kohdillaan.

2 kommenttia:

 1. Perus Nebbiolot on kyllä itsellä todella korkealla, jos aletaan ihan tosissaan listaamaan viinimaailman parhaita hinta-laatusuhteita. Täytyypä kokeilla tämä jos eteen sattuu..

  http://thesoulofwine.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nebbiolo on kyllä ehdottomasti monipuolinen rypäle, joka tuottaa monessa eri hintaluokassa laatutavaraa.

   Poista