Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Neljä viinintäytteistä vuotta!4 vuotta sitten kirjoitimme blogiin ensimmäisen postauksen ja tämä postaus on jo 333. Emme alkuaikoina uskoneet, että pääsemme edes sataan blogikirjoitukseen. Tällä tiellä ollaan edelleen ja viinien maailma on edelleen jopa suurempi arvoitus kuin aloittaessamme.

Viimeisestä neljältä vuodelta on jäänyt mieleen valtava määrä maistettuja viinejä, monta ikimuistoista viinimatkaa, monta kymmentä hienoa ateriaa viinin kera ja ilman viiniä, mutta ennen kaikkea lukematon määrä uusia viininystäviä. On ollut hieno huomata, kuinka viini yhdistää eri tyylisiä ihmisiä ja on suuri ilo olla osa suomalaisten viinibloggajien vielä pienehkö, mutta kasvavaa porukkaa. Kiitos jo edesmenneen viiniTV:n pojille, ilman teitä ei ehkä tätäkään blogia olisi olemassa.

Viiniblogin pitäminen on tavallaan pakottanut meidät menemään kerta toisensa jälkeen epämukavuusalueelle, koska samoista viineistä ei montaa kertaa voi kirjoittaa. Samalla on tullut kuin huomaamatta haettua tietoa viinistä ja opittua valtavasti uutta. Vahvimpana tunteena on kuitenkin se, että viinien maailmasta onneksi oppii aina uutta eikä tällä tiellä tule koskaan perille. Kuluneet neljä vuotta ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, minkätyyppisestä viinistä pidämme tällä hetkellä ja ehkä myös sitä mistä voimme mahdollisesti pitää tulevaisuudessa.

Meille edelleen tärkeimpiä kriteerejä viinien valinnassa on hyvä hinta-laatusuhde ja nykyään myös se, että viini on mahdollista yhdistää ruualle. Eihän hyvää ruokaa voi nauttia ilman viiniä ja päinvastoin. Noin 80% vuosien varrella maistetuista viineistä on ollut ihan ok kamaa, 15 % on ollut huippuja ja onneksi vain 5% on ollut aivan hirveitä. Aina kaikki maistetut viinit eivät ole olleet 100% meidän tyylisiä, mutta juuri niistä viineistä olemme ehkä oppineet eniten omista makumieltymyksistämme.

Kiitos, että olet ollut mukanamme yhden pariskunnan viinillisellä retkellä, joka vaan jatkuu. Toivottavasti jaksat myös jatkossa palata blogimme pariin. Lasillinen teille ja kaksi meille on varmaan tänään paikallaan...

1 kommentti: