Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 23. helmikuuta 2015

Finca la Emperatriz Garnacha Cepas Viejas 2010

Alko.fi
Katri oli lukenut Ilkka Sirenin suosituksen Dominio de Tares cepas viejas mencíasta, ja päätyi ostamaan Bierzon Mencian sijaan Garnachaa Riojasta. Tähän logiikkaan ei mies kykene. Mielenkiintoinen vinkku joka tapauksessa, ainakaan Suomeen asti ei puhtaita Garnacha-viinejä Riojasta juuri kantaudu.

Finca La Emperatriz sijaitsee Rioja Altan korkeimmilla alueilla yli 500 m merenpinnan yläpuolella aivan DOCa Riojan länsiosassa. Maaperä on köyhää, ja pintakerros koostuu pyöreistä vaaleista kivistä jotka heijastavat tehokkaasti auringonvaloa. Köynnökset ovat varsin iäkkäitä, 65-vuotiaita. Sadonkorjuu on käsin suoritettu. Viini on läpikäynyt pitkän, kuukauden mittaisen kylmämaseraation ja tämän jälkeen se on käytetty suurissa 500 litran tammitynnyreissä joissa se on myös kypsynyt sakkoineen 11 kuukautta.

Viini on syvän värinen, sävy on tumman kirsikkainen. Tuoksussa on karhunvatukkaa, mansikkaa, tuntuvaa lämmintä mausteisuutta ja parkittua nahkaa. Tuoksussa on aistittavissa myös orvokkista kukkaisuutta sekä aavistuksenomaista lakritsaisuutta. Suussa viini on heti avaamisen jälkeen vielä varsin kova ja tammisen kuivattava. Marja-aromisuus nousee suussa kuitenkin upeasti esiin etenkin kun viini on saanut hieman happea. Rakenteeltaan melkoisen jyrkkä, mutta kuitenkin riittävän marjaisan täyteläinen. Jälkimakuun nousee suuta kostuttavaa mineraalisuutta, joka yhdessä mukavan happorakenteen kanssa pitää paletin hienosti freesinä.

Viini huutaa ruokaa seurakseen: en voi olla suosittelematta tämän kaveriksi lammasta näin pääsiäisenkin lähestyessä. Valmistustapana suosisin pidempää patakypsytystä ja ronskia second cut-palaa vaikkapa niskasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti