Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 5. helmikuuta 2015

Korealaista safkaa ja IPA:a

Olemme aina kokkaileet paljon kotana, kuten blogin teksteistä voi hyvin päätellä. Yleensä teemme kuitenkin ruokaa mukavuusalueellamme ja reseptit on alkaneet pikkuhiljaa toistaan toisiaan. Päätimme vuoden 2015 kunniaksi haastaan toisemme ja alkaa kokkailemaan eri maiden ruokia. Pelin henki on, se että alkuviikosta toinen antaa toiselle maan ja lauantai on pyhitetty kokkailulle. Lisäksi pitää yrittää löytää ruoalle vielä ruokajuomapari, jos mahdollista.

Ensimmäinen ruokamaa-haaste napsahti Heikille, ja maana oli Korea. Teki tietysti mieli mennä siitä missä aita on matalin ja tarkentaa maali Pohjois-Koreaan. Koska riisi kuitenkin on sinällään melko kuivaa, niin päätin pitää horisontin avarampana.

Alkuruuaksi tehtiin erilaisia pieniä ruokia: Munarullia, mung-pavunitusalaattia, kimchiä ja paistettua tofua. Tässä vaiheessa jo totesin, että päämausteet ovat chilihiutaleet ja valkosipuli, joita tuli käytännössä kaikkiin ruokiin.

Näiden alkuruokien kanssa maistelimme myös Pannierin samppanjaa, joka ei kuitenkaan istunut ruualle läheskään yhtä hyvin kuin olut. Tätä virhettä emme siis enää toista. Sen sijaan Mikkellerin KiinKiin oli aivan loistava pari näille: Sitruksinen lager sammutti chilin poltetta juurikin passelisti.

Pääruuaksi päätin tehdä mustekalaa, Ojingeo Bokkeum. Wokkityyppinen ruoka syntyy alta aikayksikön. Makuun tulee seesamöljyn tuoma itämainen perusnuotti yhdistettynä sopivaan chipoltteeseen. Kasvikset tulee pilkkoa hyvin pieneksi, jotta ne kypsyvät nopeasti. Paistaessa tulee pitää huoli, että ne eivät kypsy yli. Resepti löytyy täältä.

Mustekalan kanssa oluena oli Green's IPA. Tämä britti-IPA on luontaisesti gluteeniton, valmistettu hirssistä ja riisistä. Siinä on varsin reipas ja rapsakka humalointi, joka kuitenkin pehmenee voimakkaanmakuisen itämainen ruuan kanssa juuri sopivasti.

Ensimmäisestä ruokahaasteesta selvittiin kohtalaisella kunnialla, ja ruuat maistuivatkin jokseenkin korealaisilta.

2 kommenttia:

  1. Eikös teillä ole ainakin tuossa kuvassa Little Valleyn Python luomu-IPA, joka on kyllä ihan tavallinen IPA, eikä gluteeniton?

    VastaaPoista
  2. Jep, pythonia myös nautittiin mutta greensistä kirjoitettiin kun oli spesiaalimpi. Kuvaa siitä ei kuitenkaan tullut...

    VastaaPoista