Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Red Newt dry riesling 2012

Stuart Pigottin Riesling-kirjan innoittamana tulin tilanneeksi laatikon tästä varsin monipuolisesta rypäleestä tehtyjä viinejä eri puolilta maailmaa. Näin loskaisena talvena näitä ei vielä paljon maisteltu, mutta kun tuttu kalastaja lahjoitti perjantain iloksi vastanostetun siian ja kolme kuhaa, niin oli pakko kaivella kaapin vaaleaa hyllyä.

Finger Lakesin rieslingejä Pigott kehuu kovasti raikkaiksi. Kyseinen aluehan sijaitsee New Yorkista pohjoiseen varsin viileällä alueella, ja viinit ovat sen mukaisesti varsin hapokkaita ja raikkaita. Suuri osa valmistajista jättääkin rieslingeihinsä hieman jäännössokeria pehmentämään kovaa hapokkuutta.

Red Newt ei omista itse lainkaan tarhoja, mutta on ostanut rypäleensä samoilta sopimusviljelijöiltä jo pitkään. Talon myyvin viini on Circle, joka on jenkkimakuun tahkottu 'dry end of semi-sweet'- tyyppinen pullote. Nyt maistettavana oli kuitenkin täysin kuiva riesling, jossa jäännössokeria on vain pari grammaa.

Tuoksussa on päärynää, sitruunankuorta, ananasta sekä vaaleaa kukkaisuutta. Hennosti teräksinen. Suussa aivan täysin kuiva, kuitenkin melko täyteläinen. Erittäin hyvä happorakenne, joka tuo viinin runkoon hyvän tasapainon. Makupaletilla sitrus, kukkeus ja omenaisuus ovat ensin pääosassa, mineraalit puskevat jälkimakuun oman mukavan lisänsä.

Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen viini, jossa kohtalaisen runsas hedelmäisyys ja hyvä hapokkuus yhdistyvät mineraalisuuteen.

Kuten arvata saatatte, tämä ei voinut olla toimimatta hienosti sitruunaisen pannusiian ja uunijuuresten kanssa.

Viinillä oli hintaa vinexuksella alle 15 e, joten mielestämme oli oiva ostos jota voi suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti