Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen viinisuosituksia

Pääsiäinen ei meillä ole kovin uskonnollinen juhla, vaan pikemminkin ruokajuhla. 4 päivää vapaata eli paljon aikaa kokkaukseen ja syömiseen. Pääsiäismenu resepteineen on tulossa ensi viikolla, mutta ajattelimme laittaa vielä muutaman viinisuosituksen erikseen.

Valkoviineistä suosittelemme Etelä-Afrikkalaista Sutherland Rieslingiä vuodelta 2013. Riesling on rypälelajike, joka on levinnyt kaikkialle maailmaan. Vaikka yleensä pidämme vanhan maailman risukoista, niin tämä Etälä-Afrikan riesling yllätti kyllä positiivisesti. Mainio yleisviini pääsiäisen keväisiin alkuruokapöytiin ja toimii taatusti myös parsan ja hollandaisen kanssa.

Toisena valkoviininä suosittelemme espanjalaista Raventos i Blanc Silencis 2013. Talo tunnetaan paremmin laadukkaista kuohuviineistä, mutta tämä viini osoittaa hyvin sen, kuinka Xarel-lo:sta on moneksi. Mainio rypäle, joka tuo runkoa cavaan, mutta tuottaa myös loistavia valkoisia viinejä. Yhdistä viinille paistettua kalaa hapokkaalla kastikeella ja homma on taatusti hoidettu kotiin siltä illalta.

Punaviineistä suosittelemme uudesta maailmasta alkon ikisuosikkia, australialaista Hewitsonin viinitalon Miss Harrya vuodelta 2012. Miss Harry on ollut alkon valikoimassa kohta ainakin 10 vuotta ja ymmärrämme hyvin miksi. Loistava hinta-laatusuhde tekee tästä hyvän yleisviinin pääsiäisen liharuokien seuraan. Jos pääsiäisenä on grillikelit jo kohdillaan niin tässä on mainio kaveri grilliherkkujen kyytipojaksi.

Viimeisenä pääsiäisvinkkiä suositellemme pitkäaikaista suosikkiamme Espanjan Prioratista. Nona petit 2012 (Alias Iugiter, Nona Petitiä tuotetaan ilmeissesti vain alkolle ja muualle samaa myydään tuolla kansainvälisellä nimellä) on harvoja Alkon valikoimassa olevia punaviinejä Prioratista ja se on todella harmi. Alue nimittäin tarjoaa todella kovaa kamaa, mutta hinnat ovat alueella pikkuhiljaa karanneet pilviin. Me vierailimme tilalla syksyllä 2012 ja pidimme talon tuotteista kyllä kovasti. Mielestämme nona petit tarjoaa loistavaa hinta-laatusuhdetta ja toimii niin nautiskeluviininä kun hyvin mediumiksi jätetyn karitsan fileenkin kanssa.

Nautinnollisia pääsiäisen ruoka-ja viinihetkiä kaikille.

Kaikkien pullojen kuvat ovat alkosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti