Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 23. helmikuuta 2017

Maquina & Tabla: Laderas de Leonila

Maistoimme taannoin sattumalta Vila Vinitecasta mukaan tarttuneen Maquina & Tablan Páramos de Nicasian Torosta ja innostuimme tuottajasta niin, että tilasimme muitakin heidän tekemiään viinejä Decantalon nettikaupasta. Tuottajalla on vuokrapalstoja useilla eri Luoteis-Espanjan alueella. Seuraavana maistettavaksi osui Laderas De Leonila Bierzosta.

Viini tulee siis Bierzon alueelta, aivan Galician rajalta. Viini on valmistettu alueen kuuluisimmasta punaisesta lajikkeesta Menciasta. Tarhat, joilla rypäleet kasvavat sijaisevat jyrkillä rinteillä. Köynnökset ovat vanhoja ja ne kasvavat pensasmaisena ilman tuentaa. Tällaiset vanhat köynnökset tuottavat pienen sadon erittäin intensiivisen aromaattisia rypäleitä.

Viini on käynyt viileässä, mikä auttaa säilyttämään marjasia aromeja. Tämän jälkeen osa viinistä on kypsynyt sementtisammioissa ja osa tammitynnyreissä vuoden ajan ennen pullotusta.

Viini on  hyvin syvän purppurainen, lähes musta väriltään. Tuoksussa hieman pippuriin vivahtavaa mausteisuutta, punaisia marjoja kuten vadelmaa ja boysenmarjaa. leivontamausteet tuoksuvat hentoina taustalla. Hapokas maku. Mausteisuus on maussa voimakkaampi kuin tuoksussa. Jälkimaussa on hyvä tasapaino tanniinisuutta ja hapokkuutta, jotka nostavat jälkimausta jälleen esiin punaisten marjojen aromeja. Tyylikäs viini, joskaan ei mielestämme aivan Páramos de Nicasian veroinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti