Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 4. helmikuuta 2017

Maailmanympärimatka helmikuussa kotimaassa: Alkuruuaksi Blinejä!

Myönnetään heti alkuksi että blinit eivät ole suomalaista ruokaa. Mutta, Suomi ehti olla osa Venäjää kauemmin kuin se on ollut itsenäinen, joten tämä itänaapuristamme peräisin oleva ruoka on ottanut paikkana osana Suomalaista ruokakulttuuria. Siten tarjoamme kotimaanmatkan alkuruuaksi blinejä kalaisilla lisukkeilla (jotka kannattaa valmistella luonnollisesti ennen blinien paistoa).

Blinitaikina:


4 dl bulgarianjogurttia
1,5 dl tattarijauhoja
½ pkt hiivaa
sokeria
suolaa
1,5 dl olutta (stout toi mukavan karvauden)
1 muna
voita paistamiseen

Lisukkeet:


Silputtua salottisipulia
Mätiä (nyt on sesonki, joten käytimme mateen mätiä)
Graavikalaa
Smetanaa
Suolakurkkusilppua
Hunajaa

Sekoita  jogurttiin hiiva, lisää sitten jauhot, sokeri ja suola. Anna käydä huoneen lämmössä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Lisää sitten olut ja anna kuplia vielä noin tunti. Juuri ennen paistamista ota kananmuna, erottele siitä keltuainen valkuaisesta. Lisää keltuainen taikinaan. Vatkaa valkuainen (suolan ja etikan kanssa) kovaksi vaahdoksi ja kääntele se taikinaan. Kirkasta voi sulattamalla se pienessä kattilassa ja kaatamalla kirkas voi heran päältä kippoon. Paista blinipannussa (tai pikkulettupannussa) molemmilta puolilta. Blinejä voi pitää lämpimänä uunissa jos haluaa tarjota koko satsin kerralla.

Juomasuositus


Blinien kanssa voi juoda monenlaisia juomia. Klassinen yhdistelmä on blinit ja samppanja, koska Suomessa ei vieläkään valmistetta samppakaljaa niin tällä kertaa suosittelemme maistamaan blinejä oluen kera. 100-vuotisen Suomen kunniaksi alkoo tuli erä juomia juhlistamaan Suomea. Me maistoimme blinien kanssa Bryggerin Vuosisata oluen ja pidimme yhdistelmästä kovasti. Jos haluat blinien kanssa kevyemmän ja raikkaamman oluen niin Laitilan Agricola Suomi 100-VJuhlaolut sopii blinien kanssa myös mainioisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti