Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 18. elokuuta 2015

Tamperrada 2015-Pintxoksilla koko perheen voimin

Tamperrada-tapahtumaa on järjestetty Tampereella vuodesta 2013 lähtien ja olemme käyneet joka vuosi testaamassa muutaman ravintola Pintxokset. Tapahtumassa on kaksi osaa: Tamperrada-fiesta oli kauppahallissa viime lauantaina. Tänä vuonna useiden tamperelaisten ravintolan kokit laittoivat parastaan. Tarjolla oli 16 eri ruokalajia ja niihin sopiva viinipaketti. Toinen osa on pinxto-kilpailu, johon tänä vuonna osallistuu 20 ravintolaa. Me emme valitettavasti pääseet sukujuhlien takia fiestaan paikalle, mutta kävimme eilen nauttimassa pintxoja muutamassa ravintolassa.

Aloitimme Piemontesta Suvantokadulta. Kisapintxossa oli leivällä basilikafrittataa ja tryffelimoussea. Maut olivat tryffelin rakastajan mieleen, mutta pintxo oli melko korkea ja hieman hankala syödä.

Toisena viime vuoden suosikkimme Inez, joka ei pettänyt tänäkään vuonna. Kisa-annoksena Mureno, jossa oli vahvasti valkosipulista broileria majoneesilla päällystetyllä leivällä. Maut olivat voimakkaat ja selkeät, leivässä hyvä paahto. Syötävyydessä oli mielestämme tavoitettu pintxouden ydin: Broilerinpalat olivat tikussa leivän päällä, jolloin annoksen pystyi syömään sormin useammalla haukulla ilman, että se hajosi käsiin.

Kolmentana vielä uusi lähibaarimme Gastropub Kaleva, joka tarjoili hyvin rapeaksi paahdetulla leivällä pistaasikreemiä ja possunkylkeä. Yhdistelmä oli miellyttävä, pistaas ja possu olivat jännittävä ja toimiva yhdistelmä. Tämä oli samaan tapaan syötävissä kuin Inezin pintxo edellyttäen ettei pelännyt rasvaisia sormia!

Perheemme pienimmän makutuomarin mielestä parasta olivat kuitenkin Inezin toisessa Pintxossa olleet oliivit ja Kalevan vissyssä olleet jäät!

Ehtinemme vielä viikon aikana maistella muutaman lisää, mutta näistä kolmesta voiton vei jälleen Inez. Se ainakin kannattaa käydä maistamassa, jos aika on rajallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti