Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 31. elokuuta 2015

Lomalla vihdoinkin on aikaa vierailla viinitiloilla


Keväinen Italian reissu pikkuneidin kanssa oli niin onnistunut, että melkein samantien reissusta kotiuduttua varasimme lennot kesälomamatkalle. Viininystäviä kun olemme, loma varattiin syyskuulle jotta viinialueet Euroopassa olisivat kauneimillaan sadonkorjuun aikaan. Alunperin tarkoitus oli lähteä jonnekin ihan muualle kuin Espanjaan, mutta tuttuun ja turvalliseen Kataloniaan tie vie taas kerran.

Tällä kertaa olemme 5 päivää aina niin ihanassa Barcelonassa, viikon verran meidät 3 vuotta sitten hurmanneessa Prioratissa. Edellisen reissun vaelluskokemukset pääsee lukemaan näistä linkeistä, osa 1, osa 2,  osa 3. Prioratiin palaamme siksi, että edellisellä vaelluksella puhuimme paljon siitä, kuinka kiva sieltä olisi vuokrata talo isommalla porukalla ja tutustua auton kanssa kunnolla Prioratin ja Montsantin viinialueisiin. Reissu päätetään viettämällä viimeiset 2 päivää rannalla Sitgesissä, koska kaupunki vaikutti oikein mukavalta parin vuoden takaisella reissulla.

Meistä kun on kyse, niin pääpaino tälläkin reissulla tulee olemaan hyvässä ruuassa ja viinissä. Barcelonassa on katsattettu jo valmiiksi parhaat viinikaupat ja baarit, ravintoloita unohtamatta. Prioratin viikolle olemme varanneet nyt 3 viinitilavierailua ja lisäksi osallistumme Devinssin viinitilalla mielenkiintoiseen sunnuntaipäivään, johon sisältyy viinitilan tiloissa kiertely, tasting ja mahdollisuus tutustua heidän tapaansa kerätä viinirypäleitä, jos sadonkorjuu on syyskuun puolivälissä tilalla jo aloitettu. Lisäksi aiomme verestää vaellusmuistoja Prioratin jylhissä maisemissa. Tietenkin kun reissulla on mukana perheen pikkuneiti tulee kohteiden leikkipuistotkin kierrettyä varmaan tarkasti. 

Jokaiselle jotakin: Vanhemmille tarpeeksi hyvää ruokaa ja mielenkiintoisia viinejä ja pikkuneidille tarpeeksi puistoja joissa temmeltää. Odotamme kovasti myös parhaimmassa kypsyydessä olevia viikunoita, manteleita ja paikallisia arbequina-oliiveja.

Innolla odotamme syyskuun alussa starttaavaa reissua, kun kelit alkaa kuulemme täällä Suomessa juuri sopivasti viilenemään...

1 kommentti: