Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 26. heinäkuuta 2013

Pistetään puolet ChablistaPitkästä aikaa lasissa Chablista! Château de Viviers Chablis on yksi alkon puolikkaista pulloista, joihin on sattuneesta syystä viime aikoina tehty tarkempaa tuttavuutta. Join tätä vietnamilaisittain chilillä ja yrteillä maustetun hapanimelän kalakeiton kanssa, eikä viini todellakaan kompannut ruokaa sitten yhtään. Niinpä valtaosa lasista tulikin nautittua jälkiruuaksi.

Tuoksu on vahvasti omenainen, siiderimäinen. Selkeää mineraalisuutta ja voin aromia. Antaa odottaa melko täyteläistä suutuntumaa. Kuitenkin suussa viini on enemmän raikas kuin paksu. Happo on hyvä. Omenaisuus tuntuu alussa miellyttävänä raikkaan hapokkuuden kanssa. Myöhemmin jälkimaussa mineraalit pääsevät paremmin esiin, ja maku on valkoviiniksi melko pitkä.

Viini oli puolikkaassa pullossa mukava, ei kuitenkaan mikään erityisen mieleenpainuva makuelämys. Saattaisin ostaa jatkossakin. Toisaalta vastaavan laatuiset täysikokoiset chabliksetkaan eivät juuri enempää maksa, joten jos vain jakajia on niin ehdottomasti näihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti