Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Coppola Diamond Collection Zinfandel 2014

Francis Ford Coppola on yksi monista viinitilallisista Hollywood-tähdistä. Nyt hänen viinejään saa myös Alkon tilausvalikoimasta, ja kun Coppolan haastattelu Decanterissa herätti kiinnostuksen niin olihan maistettava.

Diamond Collection California Zinfandelin suhteen odotukset olivat hivenen
skeptiset, koska aiemmin juomamme kalifornialaiset ovat olleet varsin hilloisia tapauksia. Näistä valtaosa on kuitenkin Alkon perusvalikoiman massatuotettuja valley floor-viinejä.

Coppolan Zinfandelissa on käytetty rypäleitä Paso Roblesista ja Sonoma Countysta, sekä viileiltä että lämpimiltä alueilta. Viileiden tarhojen rypäleillä on pyritty tuomaan hapokkuutta, jota aiemmista nauttimistamme zineistä on uupunut. Tähän on lisätty myös 23 % petite shirahia tuomaan runkoa.

Viinissä on marjainen tuoksu, punaherukkaa sekä kirsikkaa, vaniljaisia tammiperäisiä mausteita, pippurisuutta, aavistus asetonia. Lämmettyä ja hapetuttua tuoksu kehittyy tummemman marjaiseksi, jopa luumuiseksi.
Keskitäyteläinen, raikas marjaisa maku, mukavat pehmeät tanniinit, tasapainoinen keskipaletti, lopussa veden kielelle nostava mineraalinen hapokkuus.
Ei lainkaan hilloinen vaan zinfandeliksi erittäin raikas tapaus.

Hyvä hinta-laatusuhde huolimatt yli parin kympin pullohinnasta: pidimme ja ostaisimme toistekin. Ehkä paras suomesta koskaan hankkimamme zinfandel. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti