Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Elena Walch Chardonnay 2013: One year after

Kirjoitimme jokseenkin vuosi sitten Elena Walchin Alto Adigesta tulevasta Chardonnaysta. Wachin naisten rypäle- ja terroirvetoinen viininvalmistusfilosofia tuottaa hedelmäisiä, puhtaan raikkaita viinejä. Vuosi sitten maistamamme viini oli chardonnayksi varsin hedelmäinen ja täyteläinen viini, josta pidimme kovasti jo tuolloin.

Vuosi kaapissa oli kuitenkin tehnyt vuoden 2013 viinille ihmeitä. Viinin voimakkain hedelmäisyys on   hieman alkanut väistyä, mutta korkesta lähtötasosta johtuen viini oli edelleen hedelmävetoinen. Lisävuosi pullossa oli kuitenkin tuonut viiniin miellyttävän reduktiivisperäsen, Sancerre/Pouilly Fume-tyyppisen "Pierre à fusil / scratch match"-aromin ja etäistä pähkinäisyyttä, vaikka viinissä ei tammea ollutkaan. Lisäksi viinissä oli edelleen leikattua ruohoa, kukkaisuutta ja eksoottista mutta nyt aavistuksen omenankotaisaan taittavaa hedelämäisyyttä.

Suussa viini on melko täyteläinen ja runsaiden happojen vuoksi raikas. Aromipaletilla etualalle nousee kukkaisuus ja pierre à fusil. Jälkimaku on hyvien happojen kantama, hedelmäinen ja mineraalisen suutakostuttava.

Viini on nyt aivan ehdottomasti ikääntynyt huippuunsa. Walcin reilun 3 vuoden ikäinen chardo oli täydellisessä balanssissa sekä aromeiltaan että rakenteeltaan. Kyseessä ei mikään arkkityyppisen täydelline viini, mutta loistava viini silti.
Huusin tämän vajaalla kympillä eBaysta, ja tähän hintaan viini saa hinta/laatuasteikolla kuusi tähteä viidestä.

1 kommentti:

  1. http://www.elenawalch.com/en/wine/chardonnay-cardellino-3/
    Using their Cardellino from tomorrow in the new menu. You are welcome to try it! :)

    VastaaPoista