Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 10. joulukuuta 2016

joulukalenterin 10. luukku: Kuohuvaa Italiasta

Italialaisista kuohuviineistä tunnetuin lienee prosecco, tuo Veneton alueen hedelmäisen kepeä, charmant-metodilla tuotettu terassikuohu. Italiasta tulee kuitenkin myös vakavammin otettuja, pitkän pullokäymisen kautta tuotettuja kuohuviinejä.

Parhaiten tunnettuja edellä mainituista lienevät Franciacortan alueen kuohuviinit. Franciacorta sijaitsee Lombardiassa Pohjois-Italiassa, Iseojärven eteläpuolella Bergamon ja Veronan välissä. Näitä viinejä on laadultaan verrattu samppanjaan, ja hinnatkin ovat melko lähellä esikuvaa.

Bellavistan viinejä maistelimme useampia alueella vieraillessamme. Superioren valikoimasta löytyy "Alma" Gran Cuvée Brut, joka on elegantti, hennosti paahteinen mutta silti useita samppanjoita hedelmäisempi kuohuviini. Tämä puhtaasti chardonnaysta tuotettu viini sopii hyvin erilaisten coctailpalojen seuraan vaikkapa uuden vuoden juhlissa!

Franciacortan lisäksi myös Trenton seudulla tuotetaan erittäin laadukkaita metodo classico-kuohuviinejä. Ferrarin suku on yksi vanhimmista tuottajista ja tahkoaa loistavia kuohuviinejä Alppien etelärinteiltä. Ferrarin Metodo Classico Trento DOC Brut tarjoilee sitrusta, päärynää ja paahtoleipää, lisänä yrttinen klangi. Alle 25 euron hinta on tästä laadusta vähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti