Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 18. luukku: Espanjan valkoisia helmiä

Espanja tunnetaan punaviinimaana, mutta sieltä löytyy myös loistavia valkoviinejä. Seuraavassa muutama suositus Decantalon valikoimasta!

Ensimmäisenä on pakko suositella Txakolinaa, koska sitä ei juuri Alkosta löydy. Loistava pirskahteleva kesäviini Biskajanlahden rannoilta. Itsasmendi txakolinasta olemme kirjoittaneet aiemminkin. Lämmin suositus!.

Toinen suositus tulee Pyreneiden kainalossa sijaitsevalta Somontanon alueelta. Gewürztraminer on rypäle, jota ei odota Espanjasta löytävänsä. Suhteemme rypäleestä valmistettuihin viineihin on vähintään kaksijakoinen, mutta Enate Gewürztraminer onnistui yllättämään positiivisesti: Viinissä on lajikkeelle ominaista trooppista hedelmäisyyttä ja leveyttä, mutta jälkimakua kantaa monista muista gewürzeista poiketen hyvä hapokkuus! Vaaleille lihoille oiva viini.

Sitten vielä tajunnan räjäyttävä suositus Ribeira Sacrasta: Dominio Do Bibein Lapola oli viini, jota nautimme pari kesää sitten harvinaisena aurinkoisena kesäiltana mökillä, ja se oli varsin päräyttävä kokemus, kuten tuolloin kirjottamastamme jutusta voi lukea. Tällä hetkellä viini on Decantalon varastosta loppu, mutta tätä kannatta kytätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti