Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 15. huhtikuuta 2016

Huhtikuun kausimenu: Vuohenputkignoccheja ja sitruunaa pääruuaksi

Villiyrtit ovat jo alkaneet kasvaa Tampereen leveysasteilla! Heikki hullaantui pari vuotta sitten villiyrteistä ja niitä on käytetty meille viime vuosina yleensä salaateissa. Tänä keväänä mietimme huhtikuun kausimenun pääruuan kohdalla miten voisimme siirtää villiyrtit myös lämpimään ruokaa. Helppo ja nerokas ratkaisu oli vuohenkaalignocchit parsan, sitruunan ja kovan ricotan kera. Tässäkin annoksessa kevät maistuu ja tuoksuu.

Vuohenputkignoccheja ja sitruunaa

Gnocchit:


2 isoa jauhoista perunaa
2 dl tiukasti painettua nuorta vuohenputkea hienonnettuna.
1 muna
1,5 dl raejuustoa tai ricottaa
300g vehnäjauhoa
suolaa, pippuria
2 sitruunan kuori ja yhden mehu
oliiviöljyä
5 parsaa
peltokanankaalia tai rucolaa
ricotta salataa tai fetaa

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori perunat ja muussaa ne. Lisää lopua aineet joukkoon ja vaivaa taikinaksi. Kauli jauhoissa 0,5 cm levyksi. Leikkaa noin 7 x 7 mm tyynyjä. Keitä suolavedessä. Laita leivinpaperille odottamaan, varo etteivät tartu toisiinsa.

Raasta sitruunoista kuori oliiviöljyyn kasariin. Kuumenna, lisää parsat ja hieman suolaa. Kuullota minuutti, lisää gnoccit ja lämmitä. Kasaa annos: Gnoccit ja parsat pohjalle, päälle kanankaalia tai rucolaa ja kruunuksi vielä raastettua ricotta salataa tai murusteltua fetaa. 

Annokselle suosittelemme juomaksi belgiasta tulevaa Boon Oude Geuzea: Hapokas Lambic taittaa gnocchien raskasta rakennetta oivasti ja tuo samalla mukavasti happoja annokseen. Myös rapsakan hapokas riesling toimii aivan takuulla.
Vuohenputki. Kuva Luontoportti.fi:stä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti