Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 21. huhtikuuta 2016

Huhtikuun kausimenu: Sitruuna-inkiväärimoussea ja hedelmiä makean nälkään


Sitruuna-inkiväärimousse:

3 keltuaista
2 sitruunan kuori
1 - 2 sitruunan mehu koosta riippuen
1 prk mascarponea
75 g tuoretta inkivääriä
1 dl sokeria

Raasta sitruunankuori ja inkivääri kattilaan, purista päälle sitruunan mehu. Lisää sokeri ja keltuaiset. Laita vesihauteeseen (tai jos et jaksa kikkailla, käytä levyä pienellä lämmöllä). Vatkaa jatkuvasti kunnes seos alkaa paksuuntua niin, että se jää kauhan kuperalle pinnalle. Nosta kattila levyltä kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen ja jatka vatkaamista. Sokerin jäähtyessä seos sakenee huomattavasti. Sekoita joukkoon purkki mascarponea.

Laita tarjolle kuvan mukaan: Pohjalle mousse, päälle esimerkiksi gliamelonia tai muuta mielihedelmääsi. Koristele vaikka sitruunamelissalla tai mintulla.

Juomaksi suosittelemme kahta makeampaa kuohuvaa: Aina varma Caliera Moscato sopii raikkaana viininä raikkaalle mutta kermaiselle mousselle hienosti. Myös Juvé y Campsin Cinta Púrpura toimii, etenkin jos vähentää hieman moussen sokerimäärää ja käyttä hedelmänä vaikkapa päärynää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti