Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Täydellisen burgerin jäljillä?

Gastropub-''ketjun'' omistajat Sami ja Anu Lappalainen ovat avaamassa jälleen uutta ravintolaa Tampereen keskustaan. Hatanpään valtatie 4:n aukeaa ravintola Burger&Beer. Ravintolassa pääpaino tulee olemaan laadukkaisassa burgereissa ja käsityöläisoluissa. Tällä kertaa Lappalaiset testaavat ja kehittävät uuden mestan ruokalistan valikoimaa helmikuun ajan Gastropub Kalevassa. Tarjolla on helmikuun ajan ti-su joka päivä 3 eri vaihtoehtoa, joista yksi on aina kasvisversio.

Me kävimme viime viikon sunnuntaina lounasaikaan testaamassa perheen kesken pari burgeria. Tällä kertaa tarjolla olleet burgervaihtoehdot olivat zuccini, juusto ja pastrami. Burger-pihvien liha on 100% Black Angusen lihaa ja se jauhetaan päivittäin paikan päällä Kalevassa. Heikki valitsi annoksista zuccinin ja Katrin oli pakko päästä testaamaan Pastrami, koska oli maistanut loistavaa pastaramia viimeksi Katz delissä New Yorkissa. Sami Lappalainen kertoi, kuinka pastramin liha savustetaan Wigrenillä aidoilla leppälastuilla ja kuinka sitä on kehitetty juuri heidän ravintolaansa varten. Sämpylät ovat ravintolan itsensä tekemiä ja täysin erilaisia kuin tällä hetkellä vallalla oleva briossimainen burgersämpylä. Syy tähän on siinä, että annoksesta ei haluta liian raskasta lisäkkeiden kanssa. Meidän makuumme sämpylät toimivat erittäin hyvin ja kostuivat juuri sopivasti kastikkeista kanssa.
Heikin zucciniburger sisälsi pariloitua kesäkurpitsaa, romescoa ja rucolaa. Kesäkurpitsa oli sopivan pikantisti marinoitu, mantelisessa romescossa oli jäljelle hieman purutuntumaa ja se toi burgeriin sopivasti täyteläisyyttä ja mukavia muistoja välimeren rannoilta näin räntäiseen helmikuuhun. Loistava kokonaistuus, sopivan kevyt myös lounaaksi.
Katrin pastramiburgerissa oli pastramisiivujen lisäksi pehmeä täydellisesti paistettu burgerpihvi juuston kanssa. Lisäksi majoneesia ja sivussa tomaattia, sipulia ja maustekurkkua. Kaveriksi vielä tuoreranskalaiset ja itse tehty majoneesi. Yksinkertaista ja todella hyvää. Maut olivat kohdillaan ja pastrami toi annokseen mukavan savuisen lisäyksen. Pastrami olisi omaan makuuni saanut olla hieman kosteampi, mutta makunsa kullakin. Burger oli helppo syödä käsin ja olisin mielelläni syönyt vielä lisää.

Prkl:n kovat burgerit me ainakin nautimme sunnuntaina ja odotukset uuden mestan kohdalla ovat kyllä näiden jälkeen korkealla. Usein ajatellaan, että kuka tahansa osaa tehdä hyvän burgerin, mutta on eriasia tehdä kotona burgerit 4 hengelle kuin 100-200 burgeria saman päivän aikana ravintolassa. Mielestämme erittäin tervetullut idea testata uutta konseptia todellisilla asiakkailla. Mene ja maista burgerit joko ennakkoon Gastropub Kalevassa tai sitten myöhemmin keväällä Burger&Beerissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti