Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kylmän kesän satoaKesä on ollut mökkipuutarhurin kannalta onneton. Vettä on tänä vuonna saatu riittävästi, mutta lämpöä ovat kaipailleet sekä mökkeilijät että kasvimaan kasvit. Aiempina vuosina mansikat ovat kypsyneet kesäkuun toiseksi viimeisellä viikolla, nyt ensimmäiset vasta punertavat. Kasvimaalla rehottavat rikkaruohot, sen sijaan tomaatit ja kurkut kituvat kylmässä hädin tuskin hengissä. Kesäkurpitsoista voi vain unelmoida.
Mutta pitää iloita siitä mitä on: Salaatti kasvaa. Herneet ovat tulollaan. Yrttejä piisaa. Ja villiyrttejä piisaa vielä enemmän. Sipulitkin kasvavat kosteassa loistavasti. Mansikat ja metsämansikat on vihdoin kypsiä. Ensi viikolla nostettaneen ensimmäiset siiklit. Omenapuussa on raakileita vaikka muille jakaa, ja viime vuonna istutetussa kirsikassakin muutama. Onneksi loma on vielä edessä niin on edes teoreettinen mahdollisuus nauttia mökin ja kasvimaan annista... Lämpimiä kelejä odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti