Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 20. heinäkuuta 2015

Onni on tuttu kalastaja

Me olemme viimeiset kolme vuotta saaneet nauttia Kalevassa asuvan kalastajaukon palveluksista. Kalastaja soittaa/laittaa viestiä Pyhäjärveltä, kun kala on uinut verkkoihin ja toimittaa kalat parin tunnin sisällä nostohetkestä läheisen S-marketin pihaan, josta me haemme tuoreet kalat kotiin pientä korvausta vastaan. Ei ole tehnyt todella tuoreen kalan syömisen jälkeen mieli ostaa mitään muuta. Niin hyvä tuoreen kala maku on, ettei siitä halua luopua, kun kerran on makuun päässyt. Tällä viikolla kalastaja toi meille 2.5 kilon kuhan, josta teimme arkiruuaksi Kuhaa aasialaisittain. Lisukkeeksi keksimme tehdä avocadoranskalaisia. Astetta parempi arkiruoka, mutta helppo tehdä.

Kuhaa aasialaisittain

150 gr kuhaa/syöjä
0.5 dl kookoshiutaleita
1 kananmuna
1 cm pala raastettua inkivääriä
puolikas chili hienonnettua
1 lime
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
jauhoja kalan pintaan

Fileoi kuha nahattomaksi ja kuivaa kala. Riko kananmunan rakenne lautaselle ja leivitä kalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten kookoshiutaleissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu kohtuullisen kuumaksi. Kuullota ensin chilit ja inkiväärit öljyssä. Paista lopulta kalat chili-inkivääriöljyssä kypsiksi ja purista päälle limen mehut. Tarjoa kesän kasvisten ja avocadoranskalaisten kanssa.

Avocadoranskalaiset

Hannan sopan Hanna teki avocadoranskalaisia tässä taannoin, ja kun jääkaapista löytyi pari ylimääräistä avocadoa niin pakkohan niitä oli testata. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään pankojauhoja, mutta me olemme korvanneet pankojauhon kookoshiutaleilla.

0.5-1 avocado/syöjä
1 kananmuna
0.5 dl kookoshiutaleita
puolikas chili hienonnettuna
suolaa
pippuria
öljyä

Poista avocadoista kuori ja kivi. Viipaloi avocado reiluiksi paloiksi. Leivitä avocadot ensin jauhoissa, kananmunissa ja sitten kookoshiutaleissa. Laita avcadot uunipellille ja pirskottele päälle öljyä. Paista 225-asteessa 8-10 minuuttia, kunnes avocadot ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurila ennen tarjoilua. Ranskalaiset tarvitsevat mielestäni aika paljon suolaa, joten älä säästele suolan määrässä.

Herkullinen arkiateria jääkaapin jämistä+yhdestä tuoreesta kuhasta. Jos kuhaa ei ole saatavilla voit korvata kuhan vaikka hauelle tai ahvenella.

Kuhan ja avocadoranskalaisten kaveriksi lasillinen hyvää gewurtztramineria tai pinot grisiä jääkylmänä, ja arki-ilta on pelastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti