Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 6. heinäkuuta 2015

Japanilainen munakas eli Okonomiyaki vie kielen mennessään.

Mitä tänään syötäisiin, onko ideoita? Arkiruoka on meillä usein keskustelua herättävä aihe, koska syömme kotona yleensä joka ilta lämpimän aterian. Jokaiselle viikolle pitäisi keksiä ainakin kolme ruokaa, joiden ympärille saamme viikon ruokalistapaletin rakennettua. Aika usein ruuat keksitään kaupassa sen mukaan mitä raaka-aineita on tarjouksessa ja sesongissa. Varhaiskaali on ollut sesongissa jo hetken ja nyt olemme löytäneet helpon ja täyttävän arkiruuan, joka maistuu kaikille. Kyseessä on siis japanilainen munakas, joka on alkujaan kunnon katuruokaa. Mikä mainio ruoka, joka on nopea tehdä ja johon voi käyttää käytännössä koko jääkaapin sisällön. Me yhdistelimme oman reseptimme monesta lähteestä ja usein varioimme ruokaa vielä tarpeen mukaan. Mainion suomenkielisen reseptin löydät Sivumaulta.


Periaatteessa okonomiyakiin tulee siis munakastaikina, joka pyöritellään kaalinsuikaleiden päälle ja paistetaan munakas pannulla molemmilta puolilta. Päälle lisätään sitten kastiketta ja lisäksi rapuja/paahdettua pekonia/paahdettua tofua ja hieman hakattuja aasialaisia yrttejä. Maukasta ja superhelppoa. Kaveriksi kylmä lasillinen hyvää IPA-olutta ja arki-ilta on pelastettu.

PS: Toimii myös mainiosti seuraavana päivänä työpaikalla lounaalla ja kärsii yllättävän vähän mikrossa lämmityksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti