Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Uusia tuulia kotikaupunginosassamme Kalevassa

Usein sanotaan, että kaupunkilaiset ovat juurettomia. Ehkä Tampere on siinä määrin pieni junttila, että emme voi tätä allekirjoittaa. Olemme asuneet koko aikuisikämme Kalevassa Tampereen keskustan itäpuolella, ja tunnemme tätä "vanhusten ja opiskelijoiden" kaupunginosaa kohtaan tunnustettua kotiseuturakkautta.

Viimeisten vuosien aikana Kaupunginosa on alkanut muuttua, väestörakenne tasapuolistua ja palvelut kehittyä. Etenkin viimeisen vuoden kehitys on gastronomisesta näkökulmasta ollut eksponentiaalista nousua. Omaan kortteliimme avattiin reilu kuukausi sitten Public House Huurre, ja tänä viikonloppuna Gastropub Kaleva avasi ovensa legendaarisen Domarin paikalla uimahallin kupeessa.

Huurre sijaitsee Sammonkadun varressa vanhassa punatiilisessä liikekiinteistössä, jonka tampereen Musakeskus nykyään omistaa ja on remontoinut bänditiloiksi, studioksi ja alakerran ravintolaksi. Olemme pistäytyneet oluella muutamaan otteeseen, ja tuote vakuuttaa. Olutvalikoima ei ole valtava, mutta vaihtuva kotimainen pienpanimofokus vie meidät tänne takaisin vastaisuudessakin. Huurteessa järjestetään livekeikkoja, ja paikan burgereita on kehuttu erinomaisiksi. Meiltä ne ovat vielä maistamatta, mutta tuskin enää kauaa.

Hieman etäämpää (500 m) kotoa löytyy vasta auennut Kaleva. Olemme pitkään puhuneet, että Gastropub-ketjulta olisi hyvä peliliike avata paikka kasvavaan ja nuorentuvaan kalevaan, ja nyt toiveemme täytettiin.

Kalevassa on loistava ruokalista, jolta löytyy kokoelma gastropub-ketjun muiden ravintoloiden suosikkeja sekä joitakin omia annoksia. Gastropub ketjun tuntien juomavalikoima ei voi olla muuta kuin loistava, sekä viineissä että oluissa. Viinit ainakaan eivät ole järjettömästi hinnoitelutja, jos Musar 2009 irtoaa alle viiden kympin. Oluista kannattaa kysyä suosituksia, jotka ovat ainakin itselleni aina toimineet. Omatuontien määrä on siinä määrin kattava, että oma tietämys loppuu välittömästi. Kävimme koko perheen voimin sunnuntailounaalla palattuamme mökkireissulta, ja Sohon Burgeri maistui sekä perinteisenä että papuversiona, IPA:n ja Saisonin säestyksellä.

Terassi on aurinkoinen käytännössä koko päivän. Jos loppukesä elokuussa lomamme aikana keli on parempi, niin taisimme löytää uuden olohuoneen.

Siis tamperelaiset, tervetuloa Kalevaan!

PS. Vielä, kun joku avaisi näille kulmille kahvilan, joka olisi auki myös iltaisin ja viikonloppuisin olisi Kaleva jo melkein täydellinen paikka asua...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti