Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 29. toukokuuta 2015

Mökkihulluus iskee joka kevät!

Huhtikuussa se yleensä alkaa. Mökki ja kasvimaakuume, joka on todellakin huipussaan näin toukokuun loppupuolella. Me olemme viettäneet kaikki lapsuuden kesät isovanhempien mökeillä, joten kaipuu mökille kesällä on aina kova. Reilu 3 vuotta sitten tuli mahdollisuus Katrin äidille ostaa mökki Tampereelta Sorilasta ja mahdollisuus käytettiin. Ensimmäinen vuosi me ihmeteltiin porukalla mitä sitä tuli hankittua. Viime vuonna rakennutimme tontille pienemmän mökin ja korjasimme saunaa. Tänä vuonna remontoimme päämökin isoimman huoneen katosta lattiaan. Hyvä tuli vaikka itse sen teimmekin. Ensi vuonna haaveilemme grillipaikan korvaamisesta terasilla, mutta katsotaan...

Mökin ja parin aitan lisäksi tontilla on tilaa vaikka muille jakaa. Iso kasvimaa, 27 viinimarja-ja karviaispensasta, mansikkamaa, 3 omenapuuta, raparperia vaikka muille jakaa, 1 luumupuu, 1 kirsikkapuu ja monta kukkapenkkiä. Aikamoinen urakka pihassa siis on, mutta onneksi työt jakautuvat mökille hyvin. Heikki vastaa kasvimaasta, Katrin äiti kukkapenkeistä ja Katri tekee sitä mitä käsketään. Meidän pienin neiti taas sekoittaa pakkaa minkä kerkiää.

Vanhan pihapiirin ollessa kyseessä on tullut kyllä viime vuosina aikamoisena yllätyksenä tontin monimuotoisuus. Joka kulmasta näyttää aina kasvavan jotain uutta, mikä on kyllä aika hauskaakin. Kasvimaalle Heikki askarteli tontin jämäpuista täksi vuodeksi uudet kasvilaatikot ja Katrin äiti muokkasi mansikkamaasta villiintyneelle tontille uuden kukkapenkin. Lisäksi perennoita on siirretty tänäkin vuonna penkistä toiseen. Saa nähdä miltä tontti näyttää loppukesästä, kun nyt vasta vihertää.

Kasvimaalla kasvaa tänä vuonna vanhoista tutuista perunaa, porkkanaa, sipulia, papuja, herneitä, avomaakurkkuja,  lajitelma erilaisia salaatteja ja yrttejä. Uusia tuttavuuksia tänä vuonna on maissi, chilit ja härkäpapu. Mielenkiintoista seurata mitkä menestyvät ja mitkä eivät.
Onneksi saimme mökin todella läheltä kotia, koska viikonloppu puutarhahommissa väsyttää, mutta myös virkistää kummasti. Todella hyvää vastapainoa normaalille arjelle. Ei kauheasti ehdi ajatella muuta kuin sitä, että miltä sää näyttää, mitä tänään tehdään ja kaikista tärkeimpänä mitä ja milloin syödään. Loisto-ostos siis ja on ainakin lisännyt meidän kesän viihtyvyyttä kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti