Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 5. toukokuuta 2015

Tattiblini väärään vuodenaikaan

Kevät ei ole bliniaikaa eikä todellakaan tattiaikaa. Viikonloppujen maahaasteessa Katri kuitenkin haastoi tekemään suomalaista ruokaa, ja yhdistettynä hyvään tavoitteeseen tyhjentää pakastinta tämä johti tattibliniin. Ohjeen pohja on Sasu Laukkosen Vihreä Pöytä-kirjasta, mutta ohjetta on hiukan tuunattu.

Tarvitset 3 dl paistettuna pakastettua tattia
persiljaa
tattarijauhoa pari rkl
2 munaa
vehnäleivän juurta 75 g (voi korvata ehkä 50/50 vesi-jauhoseoksella ja hiivalla)
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen

Soseuta tatti sauvasekoittimella. sotke joukkoon munankeltuainen, persilja, leipäjuuri, mausteet ja persija. Jätä seisomaan pariksi tunniksi lämpimään. Vatkaa sitten valkuainen kovaksi vaahdoksi (etikka ja suola auttavat tässä). Sekoita valkuaisvaahto taikinaan. Paista blinipannukssa kypsäksi.

Lisukkeena tarjosin duchess-perunaa (persiljalla ja smetanalla höysetettynä), vastaavaa naurista, suolakurkkukuutioita, sipulia ja kylmäsavulohta. Duchess syntyy tietysti niin, että kypsän uuniperunan kovertaa tyhjäksi, soseuttaa perunan mallon yhdessä smetanan kanssa ja täyttää uudelleen.

Tattiblini oli eritttäin maukas ja etenkin rakenteeltaan aivan mahtava. Tätä teemme todellakin uudelleen syksyllä tuoreiden tattien aikaan ! Viiniksi sopii hyvin hieman viilennetty pinot noir tai ehkä vielä paremmin rapsakan hapokas beaujolais cru!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti