Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Beck ink: Mehevän marjainen viini Itävallasta

Kuva: vindirekt.fi

Maistoimme Burgenlandissa Itävallassa viiniä tuottavan Judith Beckin Ink-viiniä ensimmäisen kerran vuoden 2017 alkupuolella, jolloin sen tuore marjaisuus ja siihen yhdistynyt mausteisuus ja aavistuksenomainen rustiikkisuus ihastutti meitä kovasti. Nyt joulun seudussa ostimme kotiin pullon, kun kaipasimme hyvää marjaista pizzaviiniä jouluna nautittujen ikääntyneiden ja hieman haastavienkin viinien jälkeen.

Weingut Beck on 70-luvulta lähtien toiminut perheomisteinen viinitila Burgenlandissa. Tilalla on 15 hehtaaria tarhoja, ja tuotantotilat sijaitsevat Golsissa Neusiedler See-järven koilliskulmassa. Tarhoja viljellään biodynaamisesti, ja talo on keskittynyt perinteisten itävaltalaisten punaisten lajikkeiden viljelyyn.

Viini on valmistettu pääosin zweigeltista, joka on Itävallan viljellyin rypäle. Lajike on sankt laurentin ja blaufränkichin jälkeläinen, joka tuottaa intensiivisen marjaisia, kohtalaisen hyvärakenteisia viinejä. Cuveessa on mukana myös 10 % sankt lauretia, joka on hieman hienostuneempi, usein kirsikkainen lajike. Viiniä on ikäännytetty vanhoissa tammitynnyreissä vuoden päivät.

Tuoksu on varsin intensiivisen marjainen, lähinnä punaherukkainen ja kirsikkainen. Lisäksi löytyy hentoa mausteisuutta ja yrttisyyttä, mutta ennen kaikkea viini on tuoksultaan nuorekkaan marjainen muistuttaen hieman jopa noveau-viinejä. Suutuntumaltaan viini on hyvinkin täyteläinen, marjainen ja raikkaan hedelmähappoinen. Jälkimakuun nousee kevyt tanniinien puraisu, mutta tämä jää melko kevyeksi. Kaikenkaikkiaan mukava, helposti lähestyttävä viini, jota voi hyvin suositella jos kaipaa nautittavaa viiniä jota ei tarvitse sen kummemmin pohdiskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti