Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 21. marraskuuta 2014

PUR P-U-R Beaujolais

Kaikki Bojo noveaut eivät maistu banaanille! Kävimme BarmaciassaTampereella testaamassa AOC51:n maahantuomia P-U-R:n bojoja, jotka yllättivät positiivisesti.


P-U-R on negociant-tuottaja joka ostaa kaikki rypäleensä. Kyseessä on pieni artesaanituottaja, joka tekee viiniä pääasiassa Etelä-Bourgognessa sekä hieman myös Cote Rotiessa Pohjois-Rhonessa.

Noveau 2014: 40 v köynnokset Regnien alueella. Nopea 8 h maseraatio, ei sulfiittia. Tuoksu puolukkainen, freesi. Ei banaaneja. Asiaankuuluvan hento suutuntuma. Happoa on juuri sopivasti raikastamaan kokonaisuutta. Tässä ollaan noveaun ytimessä, tätä nautiskelee äkkihuomaamatta pullollisen…

C Fini 2014: Rypäleet Regnien alueen tarhalta, jossa 80-vuotiaat köynnökset tullaan korvaamaan uusilla tämän sadon jälkeen. 20 päivän käyminen. Ei sulfiittia, ei suodatusta. Tuoksu kypsemmän puolukkainen. Tästä löytyy täyteläisempi suutuntuma, jossa jo hiukan tanniiniakin mukana. Raikas hapokkuus edelleen. Todella mielenkiintoinen kombo vanhojen köynnösten tuottamaa syvyyttä ja noveaun tuoreutta.
Beaujolais villages 2013: Luomurypäleet etelään suuntautuvalta graniittitarhalta, 40-70-vuotiaat köynnökset. 8 h maseraatio, käyminen betonisammioissa. Ei lisättyjä kemikaaleja. Tuoksu on jo selvästi enemmän maanläheinen, kirsikkainen. Suutuntuma yllättäen kepeän marjaisa, kuitenkin maanläheisempi kuin noveaut. Miellyttävä viini kevyiden naposteluiden oheen.

Le Bulle Gamay: Hilpeä ’simamenetelmällä’ tehty kupliva gamay: Viini on käytetty suoraan pullossa viileässä lämpötilassa. Ei erityisempää sakkojen poistelua. Tuoksussa on punaisia kukkia ja pihlajanmarjan kirpeyttä. Kupliva, makea ja iloinen viini. Positiivinen, erilainen kokemus. 

2 kommenttia:

  1. Fiilailin myös PURin bojoja, varsinkin le bullea, harvoin tulee vastaan noin "hauskaa" viiniä :)

    VastaaPoista
  2. Oli hauska pop-up, näitä lisää. Harmillisesti ehdittiin vain piipahtamaan kun piti lähteä lastenvahteja vapauttamaan. Mut tällaisia hauskoja viinitilaisuuksia tarvitaan lisää!

    VastaaPoista