Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Domaine Saupin Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 1994Huusimme huvikseen eBay:sta muutamalla eurolla tämän 20-vuotiaan muscadetin. Lähtöoletus oli, että viini olisi vanhuuttaan juomakelvotonta, vaikka muscadet pitkään ikääntyykin. Tämä oletus oli väärä.

Väriltään melko syvän kullankeltainen. Tuoksu on aivan loistava: Omenankotaa, hillottua sitruunaa, hunajaa sekä vahamaisuutta. Oksidoitunut ylikypsää omenaa muistuttava tuoksu on selkeä.Valtaosa hapoista on kadonnut, mutta tilalle on tullut tuo loistava aromimaailma, joka toistuu hyvin paletilla. Sellaisenaan maistettuna viini on jo melko lattea, mutta ruoka toimi tämän kanssa: Silakkapizza nosti viinistä esiin raikkautta, jota siinä ei juuri tuntunut olevan sellaisenaan maistettuna.

Viini parani selkeästi happea saatuaa, ja oli monista valkoviineistä poiketen parhaimmillaan toisena päivänä avaamisen jälkeen. Positiivisesti yllättävä ja opettava kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti