Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 15. marraskuuta 2014

Fonte do Beco: hyvää silloin, entä nyt ?

Kuva:Alko.fi
Päätimme maistella uudelleen viinejä, joista olemme vuosia sitten pitäneet. Yksi näistä on portugalilainen Fonte do Beco, joka tulee Setúbalin niemimaalta Lissabonin eteläpuolelta. Viinissä on käytetty Castelão-rypäleitä. Tämä lajike tuottaa tummia, tanniinisia ja rustiikkisen marjaisia viinejä. Maisteltu vuosikerta oli tällä kertaa 2011.

Tuoksultaan viini on villin marjainen; tuoksussa on vadelmaa ja karhunvatukkaa. Kohtalainen, makea mausteisuus. Suussa tuntuu ensin kohtalainen hapokkuus, joka kuitenkin melko nopeasti vaihtuu melko mehumaiseksikin pyöreydeksi. Jälkimaku on keskipitkä, tanniininen. Kokonaisvaikutelmaksi jää pyöreä, helposti soljuva hillomaisuus. Melko yksioikoinen tapaus.

Hintaa viinillä on alle 10e, joten mitään maata järisyttävää moniulotteisuutta ei odotettukaan. Kyllä tätä edelleen voi pitää hintansa arvoisena, mutta ehkä tätä emme aivan yhtä oivallisena pitäneet kuin taannoin. Vaikea toki arvioida, koska edellisen kerran olemme maistaneet tätä viitisen vuotta sitten, ja kaiken lisäksi portugalilaiset ovat tunnettuja kohtalaisen reippaista vuosikertavaihteluistakin.

Drinkabiliteetti 9+, eli vinksvinks pikkujouluihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti